QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Zfetovaný motorkář se zásobou drog ujížděl policistům po Plzni až 140km/h

22.01.2021 11:33

Motorkář nereagoval na výzvy policistů k zastavení vozidla a městem ujížděl vysokou rychlostí. Měl pozitivní test na drogy a platný zákaz řízení. Policisté u něj našli dva plastové sáčky s krystalickou látkou. 

zfetovaný motorkář_PČR

Honička řidiče motorky a policistů se odehrála v ulících Plzně v neděli kolem desáté hodiny večerní. Motorkář hlídce ujížděl po chodníku v ulici Na Chmelnicích směrem do centra. Pomocí výstražného a zvukového zařízení s červeným nápisem STOP se policisté pokoušeli motorku zastavit. Řidič však na výzvy nereagoval, aopak přidal na rychlosti a městem projížděl rychlostí až 140 km/h, přitom svojí agresivní jízdou ohrožoval ostatní účastníky silničního provozu. "V Bolevecké ulici vjel na parkoviště, kde zjistil, že parkoviště je částečně oploceno. Při otáčení dostal vlivem vysoké rychlosti na zledovatělém povrchu smyk a upadl na zem. Rychle ovšem nasedl zpátky na motorku a chtěl ujet po chodníku. Policisté pohotově zareagovali a motorkáři zablokovali cestu služebním vozidlem. Pod hrozbou namířenou služební zbraní ho omezili na osobní svobodě," uvedla mluvčí policie Michaela Raindlová.

zfetovaný motorkář_PČR1

Teprve 23letý řidič měl pozitivní test na drogy. Potvrdilo se užití amfetaminu a metamfetaminu. "Prohlídkou osoby policisté u mladého muže našli ještě neznámou krystalickou látku, kterou zajistili a poslali na expertízu," pokračovala mluvčí policie a dodala, že následnou lustrací policisté zjistili, že 23letý řidič má uložen platný zákaz řízení motorových vozidel, a to až do konce roku 2022. Policisté ve věci zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání trestných činů maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání, ohrožení pod vlivem návykové látky a přechovávání omamné a psychotropní látky a jedu.

Foto: PČR

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24