QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Zima se nevzdává, Šumavu opět zasypala sněhová nadílka - FOTO Z WEBKAMER

13.04.2021 15:23

Sice už je jaro, zima se ale nezvdává. Aprílové počasí nás provází už od počátku dubna. Během úterý znovu padal sníh na Šumavě a sněhové přeháňky se nevyhnuly ani Plzni.
 

arber
arberarber76zima 1arber5zima pancirarber95zima

Počasí jako na houpačce...to jsou poslední dny. Zatímco v neděli bylo v Plzni naměřeno téměř 20 stupňů Celsia, od pondělí se teploty pohybují jen kolem pěti stupňů Celsia. Chladnější ráz počasí má pokračovat až do konce týdne. Šumava je znovu pod sněhem, podívejte se na fotky z webkamer.

Meteorologové nevylučují další sněhové přeháňky nebo náledí. Do konce týdne má být chladno. "Mezi tlakovou níží nad jihovýchodní, postupně východní Evropou a tlakovou výší nad Britskými ostrovy k nám bude proudit studený vzduch od severu," informuje ČHMÚ.

Až do večera má na horách ještě sněžit. V noci bude mrznout. Nejnižší teploty budou v noci -1 až -4 °C, na horách -3 až -6 °C. Ve středu ráno a večer bude polojasno, přes den většinou oblačno, odpoledne a k večeru se očekávají místy sněhové přeháňky, pod 500 m smíšené a dešťové. Nejvyšší teploty se ve středu budu pohybovat od 4 do 7 °C, na horách -1 až +2 °C.

Ve čtvrtek i v pátek bude oblačno až zataženo a přijít mohou znovu sněhové přeháňky. Nejvyšší denní teploty budou 4 až 7 °C.

 

foto: webkamery sumavanet.cz, spicak.cz, arber.de

 

 

 

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24