Zimní sezona na Šumavě je katastrofická! Po dešti by ale snad mohlo sněžit

01.02.2020 18:12

Oči pro pláč mají tuto zimní sezonu provozovatelé lyžařských areálů na Šumavě. Když už konečně trochu nasněžilo, začalo na Šumavě pršet. Podle meteorologů by snad ale mohlo přijít sněžení.

IMG_0679

Navzdory mírné zimě, byly podmínky pro lyžaře například v největším lyžařském areálu na Šumavě, na Špičáku, velmi dobré.

Podmínky se před víkendem ale značně zhoršily, na Šumavě už od pátku prší a sníh rychle mizí. Navíc teploty jsou vysoké, takže areály nemohou ani zasněžovat. A předpovědi pro nejbližší dny nejsou vůbec příznivé. Pršet má do pondělí 3. února.

Pak by se ale už konečně mohlo trochu ochladit, ve středu a ve čtvrtek by mělo i sněžit. Teploty mají znovu klesnout k nule.

Zimu si zatím neužili ani milovníci bílé stopy. Prozatím bylo možné využívat jen stopy na Modravě. V ostatních místech Šumavy nebylo zatím dostatek sněhu pro úpravu bílé stopy.

Naposledy byly stopy v okolí Modravy upraveny ve čtvrtek před víkendem. Jenže kvůli deštivému počasí a vysokým teplotám jejich stav už není ideální. V sobotu ráno bylo na Modravě více než 6 stupňů.

Vysoké teploty byly i na ostatních místech Šumavy. Na Pancíři bylo v sobotu dopoledne 7,4 stupně Celsia, v Horské Kvildě 6 stupňů Celsia.

Během pátku způsobily deště problémy přímo v Železné Rudě. Zaplaveno bylo několik domů. Psali jsme zde.

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24