Živá ulice má nového pořadatele. Vrátí se ke svým kořenům

10.12.2019 8:56

Plzeňští zastupitelé vybrali nového pořadatele oblíbeného multižánrového festivalu. Jaké změny programu chystá?

Živá ulice (3)

Po další čtyři roky bude pořadatelem tradičního letního festivalu Živá ulice Agentura Nashledanou. Od města získá šestimilionovou dotaci, tedy 1,5 milionu korun na každý rok. Na svém posledním jednání o tom rozhodli zastupitelé Plzně, kteří vybírali mezi dvěma žadateli.

Kromě Agentury Nashledanou měla o pořádání festivalu zájem také společnost ArtProm, která festival zajišťovala dosud. "Při kontrole formální správnosti odevzdaných žádostí ArtProm pochybil, jím podaná žádost nebyla úplná. Proto bylo rozhodnuto o jejím vyřazení z dalšího projednávání,“ uvedla náměstkyně primátora pro oblast kultury, památkové péče a sociálních věcí Eliška Bartáková.

Nový pořadatel plánuje změnit koncept Živé ulice, chce jí vrátit více "ke kořenům“. Akce má navázat na historii festivalu Na ulici, který patří mezi nejstarší přehlídky svého druhu v Plzni. "Občanům a návštěvníkům města chce v létě nabídnout žánrově pestrý festival v tematických blocích, tedy blocích folk a trampská hudba, country a bluegrass, rock a pop a blues, swing, electro swing. Jazz, ska a reggae, latino a world music a mejdan pro starší a pokročilé. Akce bude bez vstupného s hlavní scénou na náměstí Republiky,“ přiblížila náměstkyně.

Agenturu Nashledanou s. r. o. založil jediný společník Lukáš Krásný.

Festival se odehraje na pěti scénách v centru města v devíti srpnových dnech. Nabídne hlavní hudební program včetně doprovodných akcí a workshopů nejen pro děti.

FOTO: ilustrační

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24