QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Život maminky si užívám, říká porodní asistentka Míša z Malých lásek

03.02.2021 12:10

V televizi běží opakování pořadu Malé lásky. Vidět v něm můžete porodní asistentku Michaelu Malotinovou (Buchtovou). Jak si užívá roli maminky a kde ji můžete potkat na procházce s kočárkem?

porodní asistentky_Malé lásky

Porodní asistentku Míšu televizní diváci znají spíše pod rodným příjmením Buchtová a s dlouhými tmavými vlasy. Dost věcí se ale od natáčení změnilo. Míša se provdala, loni v dubnu porodila holčičku Beátku, zkrátila vlasy a obarvila je na světlo. „Porodnice na Lochotíně byla jasnou volbou pro můj porod. Mám tam oporu, spostu kamarádek a známé prostředí," prozradila nám.

Porod se na Lochotíně odehrál, ale vůbec nevypadal tak, jak Míša chtěla. "Rodila jsem v době rozletu koronaviru, tatínkové nesměli k porodu, nemohla za mnou žádná návštěva a tak jsem byla ráda, že mám kolem sebe alespoň lékaře a kolegyně, kteří mi nebyli cizí. Chtěla jsem přirozný porod, po několik hodinách, kdy malá stále nepostupovala porodními cestami, musel porod skončit císařským řezem."

malotinová1

Ale i ty negativní vzpomínky na porod maminky zapomenou a začnou si užívat novou roli. Míša věnuje své dceři veškerý čas, o víkendech jezdí celé rodina na výlety. Pobyt na čerstvém vzduchu bere jako důležitý, je to část dne, na kterou se těší. Beátka je v kočárku a společně vyráží i na desetikilometrové procházky. Jaké lokality jsou jejich neoblíbenější? "Nejčastěji chodíme kolem Boleveckých rybníků nebo v blízkosti Košuteckého jezírka. Těšíme se, až se otevře plzeňská zoo, Beátka má totiž moc ráda zvířátka," prozradila Míša.

Víkendy ale patří rodinným výletům. Nyní si chtějí co nejvíce užít sněhu, proto pořídili boby a vyráží společně na kopce. "Jezdíme bobovat na Šumavu, byli jsme také v Mariánských Lázních. Malá si v autě pospí a potom nás čeká zábava na sněhu," pochlubila se porodní asistentka Míša.

malotinová

V roce 2011 díky svým zkušenostem začala osobně vést předporodní kurzy ve FN v Plzni. Jelikož potom přišla mateřská a pandemie, vytvořila Míša předporodní kurz online. Tam se budoucí maminky dozví všechny důležité informace o přípravě k porodu, samotném porodu i o době šestinedělí.

Rozhodnutí stát se porodní asistentkou padlo už na střední škole. Je reálné se k tomuto povolání vrátit i po skočení mateřské? "Ráda bych se do práce vrátila, určitě ne na plný úvazek. To bohužel nepůjde. Neměl by kdo vodit malou do školky, vyzvedávat ji. Budu tedy ráda za umožnění zkráceného úvazku," uvedla Míša.

Pokud by se TV Nova rozhodla opět natáčet pořad Malé lásky právě ve FN Plzeň, neměla by problém v něm opět účinkovat. "Byla jsem první, která řekla, že jde do toho. Potom se přidávali další a další. Za svou práci se nestydím, vykonávám ji stejně i bez kamer. Vždy se snažím domluvit se s rodičkou, co ji bude příjemné a jaký bude postup. V televizi je i dvanáctihodinový porod sestříhaný do několika minut, může to pak vypadat jinak, než jaká byla realita," dodala porodní asistentka Míša.

Foto: fcb Malé lásky, archiv Michaela Malotinová

 

 

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24