QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Zloděj pronásledoval svoji oběť autem

02.08.2022 10:31

Policisté v Klatovech zajistili pachatele, který pronásledoval autem muže, kterého následně okradl. Zloděj prý tak řešil svoji svízelnou finanční situaci.

Železniční_MIlan Janoch

„Poslední červnový den kolem desáté hodiny dopoledne byl v obchodě nakupovat starší muž, který potom odjel vozidlem k místu bydliště. Pachatel již od obchodu jel svým vozidlem za ním ulicí Pod Koníčky a dále směrem do lokality Pod Hůrkou,“ uvedla Dana Ladmanová, mluvčí policie.

Zloděj poté nabídl muži pomoc a při té příležitosti ho okradl. „Muž vystoupil z vozidla, pachatel mu nabídl pomoc a v nestřeženém okamžiku mu odcizil z kapsy kalhot peněženku a utekl. Podezřelý následně peněženku prohledal, ponechal si finanční hotovost, odhodil ji na kruhovém objezdu, aby byla nalezena a vrácena majiteli. Muž byl ve finanční tísni a nechtěl jinak poškozenému uškodit,“ popsala incident mluvčí policie.

Policisté pachatele dopadli následující den. Kromě krádeže měl muž na svědomí i zákaz řízení motorových vozidel. „Podezřelý řídil vozidlo, i když má uloženy dva tresty spočívající v zákazu činnosti a nesmí řídit motorová vozidla. První zákaz má podle rozhodnutí Městského úřadu v Horažďovicích od měsíce dubna 2022 na 12 měsíců a druhý od měsíce května 2022 na 18 měsíců, jenž vydal Městský úřad v Klatovech,“ řekla Ladmanová.

Ve zkráceném přípravném řízení šestadvacetiletý muž z obce na Horažďovicku převzal sdělení podezření ze spáchání přečinů krádež a maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání.

Foto ilustrační

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24