QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Zloději se zaměřili na zahradní domky! Dvojice byla chycena přímo při činu

25.06.2022 17:55

Lidé nechávají v zahradních domcích spoustu předmětů, na které mají smlsnuto zloději. Ti chodí na obhlídku většinou v noci, když lidé spí a po ulicích nikdo nechodí.

kontrola chat

Tentokrát se rozhodli zloději jít na lup se ve dvou. "Po překonání oplocení soukromého pozemku vnikli do zahradního domku, ze kterého postupně vynášeli uskladněné elektro i ruční nářadí," uvedla mluvčí policie Veronika Hokrová.

Policisté oba muže na místě omezili na osobní svobodě a umístili do policejní cely. "Dne 24. června krátce po půlnoci došlo v Plzni v ulici Polní k protiprávnímu jednání ze strany dvou pachatelů, kteří byli zaregistrováni náhodným svědkem. Oba měli společně překonat oplocení rodinného domu a vniknout do zahrady, kde se nacházel uzamčený samostatně stojící zahradní domek, do kterého měli násilím vniknout oknem. Domek prohledali a začali z něj postupně vynášet různé elektrické a ruční nářadí, jízdní kola, koloběžky a další věci za více jak 70 tisíc korun. Přivolaní policisté oba muže na místě omezili na osobní svobodě a umístili do policejní cely," doplnila Hokrová.

Policisté sdělili 33letému a 40letému muži podezření ze spáchání trestných činů krádež a porušování domovní svobody, kterých se měli dopustit formou spolupachatelství. Trestní věc policisté řeší ve zkráceném přípravném řízení. Mladší z pachatelů má již za sebou trestní minulost. Policisté se dále případem zabývají.

Foto: ilustrační

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24