QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Zoo chystá slet čarodějnic, zpívání pod májkou a May Day

28.04.2022 12:35

O nadcházejícím víkendu bude v plzeňské zoologické zahradě velmi živo. Připravuje se hned několik akcí, slétnou se sem čarodějnice, bude se zpívat pod staročeskou májkou a připomenou si tu May Day.

ZOO_Plzen_27_02_2012 (5)

Noc z 30. dubna na 1. května je spojena s pálením čarodějnic, první májový den zase s májkou a zoo v Plzni tradičně připravuje i May Day, ochranářskou a charitativní akci.

30. dubna proběhne na statku Lüftnerka od 15 do 18 hodin slet čarodějnic a čarodějů. Nebude chybět strašidelná pohádková stezka, volba nejpovedenějších čarodějnic a čarodějů a opékání špekáčků. Každý návštěvník v čarodějnickém kostýmu má od 12 hodin do zoologické a botanické zahrady vstup zdarma.

1. května od 14 hodin se bude v zoo zpívat, a to na nádvoří statku pod tradiční májkou. "Zazpívá dětský folklorní soubor Plzeňáček, prakticky každoroční host této již tradiční a oblíbené národopisné akce," říká František Hykeš z plzeňské zoo.

1. května jste zváni navíc na May Day. "Opět navazujeme na prvomájovou tradici a zveme malé i velké návštěvníky na tradiční benefiční akci May Day. Akce se koná za každého počasí v neděli 1. května. V tento den probíhají obdobné akce na oslavu přírodního bohatství také v dalších českých i slovenských zoologických zahradách," říká Klára Bultasová, referentka Zoologické a botanické zahrady města Plzně.

Každoročně má May Day své téma. "Tentokrát se zaměříme převážně na rybí faunu české přírody, zejména pak na karase obecného a jeho populaci, která se v ČR v posledních letech bohužel kriticky snížila," říká dále Klára Bultasová.

Od 10 do 17 hodin bude v areálu zahrady pro návštěvníky připraveno mnoho tematických stanovišť. "Zajímavým místem k zastavení bude zajisté i Záchranné středisko v blízkosti restaurace Kiboko plné informací, podnětů i konkrétních možností, jak podpořit ohrožené druhy živočichů," říká Klára Bultasová.

V rámci akce si budete moci vyzkoušet například malování rybích tašek, výrobu papírových rybiček či ozdob z rybích šupin. Připravena bude také unikátní zábavně naučná rybí stezka. Návštěvníci budou mít unikátní možnost seznámit se s velmi zajímavou a starobylou rybou z rodu jeseterů.

 

 

 

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24