QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Žraločí žena i amazonští indiáni! Zoo v Plzni nabídne výpravy za exotikou

08.01.2019 11:56

V plzeňské zoologické zahradě bude i v letošním roce pokračovat série poutavých besed a setkání s cestovateli, fotografy i zoology. Výběr témat je přímo luxusní!

Namibie, Andrea Fojtíková

Série poutavých přednášek a debat z exotických koutů světa bude v plzeňské zoologické zahradě pokračovat i v letošním roce. Série odstartuje už v tomto týdnu.

"Celkem 7 lednových a únorových čtvrtečních podvečerů mohou milovníci přírody, zvířat a cestování vyrazit na zajímavé výpravy se zajímavými hosty zoo. Tradice těchto přednášek čítá v zoo už několik desetiletí, ´místem činu´ se potom opakovaně stává přednáškový sál EVVO centra na statku Lüftnerka," říká mluvčí zoo Martin Vobruba.

"Pro diváky je připraveno i několik překvapení a cesta vede pokladnou zoo na Vinicích v 17:30. Přednášky začínají vždy v 18:00. Letos vyrazíme do Afriky, Asie, Amazonie i pod hladinu oceánu," dodává mluvčí zoo s tím, že jednotné vstupné je 50 korun.

Andrea Fojtíková: Namibie (10. ledna)

Dvě bláznivé fotografky, jedna terénní Toyota a šest tisíc kilometrů nádhernou přírodou jihoafrické Namibie.

Jindřich Fanfrlík: Tygři (17. ledna)

Pomocí klasického stopování s využitím moderních technologií nahlédneme do skrytého života ussurijských tygrů na ruském Dálném východě.

Aleš Toman: Kypr (24. ledna)

Jak se žije zoologovi na Kypru – téměř dva roky strávené na Kypru stačí k tomu, abyste poznali přírodu tohoto slunného ostrova, ne však k tomu abyste pochopili mentalitu Kypřanů. Povídání o přírodě, krásách a problémech Kypru.

Jan Dungel: Amazonští indiáni (31. ledna)

Cestovatel, spisovatel, ilustrátor a především milovník Amazonie v jedné osobě. Poutavé vyprávění člověka, pro něhož je příroda celým životem.

Matěj Ptaczek: Kolumbie (7. února)

Matěj Ptaszek je první Evropan, který strávil coby spisovatel, fotograf a bluesový hudebník více než dvacet měsíců v divokém kolumbijském departamentu Antioquia.

Hana Bohme: Výcvik psů pro Afriku (14. února)

Ochrana přírody v Kongu formou detekčních psů, kteří pracují v terénu a vyhledávají v autobusech a autech ohrožené druhy zvířat nebo jejich ostatky (slonovina, luskouní šupiny, papoušci aj…)

Daniela Koteková: Žraločí žena (28. února)

Neuvěřitelný svět mnohdy obávaných a obrovských žraloků vám osobně přiblíží tato na pohled křehká dáma, jež se mezi ně potápí a říká, že se stali její celoživotní láskou a vášní.

FOTO: Andrea Fojtíková

 

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24