Zvířecí výběhy u návštěvnických center Kvilda a Srní můžete opět navštívit

04.05.2021 20:09

Od pondělí 3. května se pro návštěvníky opět otevřely zvířecí výběhy u návštěvnických center Kvilda a Srní. Provozovatelé prosí o dodržování nařízených pravidel (respirátor, dvoumetrové rozestupy).

FOTO_Štěpán Rosenkranz (6)

Srní

Výběh s vlky o rozloze cca 3 ha už je opět přístupný pro veřejnost. Uprostřed výběhu vede 300 m dlouhá dřevěná lávka, vyvýšená 3-4 m nad terénem, s pozorovacími přístřešky.
K výběhu vede asi 2 km dlouhý naučný okruh, který návštěvníky seznámí se stopami šelem vyskytujících se na Šumavě a některými místními stromy a rostlinami.

Obora s jeleny je ale zavřená. Do obory je z bezpečnostních důvodů možný vstup pouze s průvodcem. "To nyní nelze z důvodu vládních opatření. Jeleny ale můžete pozorovat z první a čtvrté vyplocené vyhlídky, tam je od 3.5. vstup s respirátorem a s dodržováním odstupů možný," uvedl NP Šumava na svých facebookových stránkách.

Kvilda

Návštěvnické centrum je věnované jelenovitým a rysovi ostrovidovi. Součástí venkovního areálu je jelení a rysí výběh. Mimo výběh pokračuje naučný okruh, který seznamuje se stopami jelenovitých, prasete divokého a některými místními stromy a rostlinami.

Parkoviště i toalety jsou v provozu.

Foto: Štěpán Rosenkranz

 

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24