Pozor na hračku pro nejmenší! Riziko představuje svítící medvídek

27.01.2020 18:05

Česká obchodní inspekce varuje před hračkou pro nejmenší děti. Nebezpečný je svítící medvídek, z něhož se mohou lehce povolit malé části, které by děti mohly vdechnout!

1
132

Česká obchodní inspekce (ČOI) zakazuje na trhu hračku s názvem "Medvídek svítící ve tmě". Hračka je nebezpečná pro malé děti, které mohou lehce uvolnit malé části této hračky, ty by pak mohly vdechnout nebo spolknout!

Riziko pro nejmenší děti představuje 21 cm vysoký, měkce vycpaný medvídek. Hračka je vyrobena z textilu a v nabídce je v růžovo zelené barvě. Očička a čumáček má vyrobený z tvrdého plastu. Medvídek je určený pro nejmenší děti a prodává se v modré papírové krabici s průzorem. Po vystavení dennímu nebo umělému světlu může medvídek ve tmě svítit.

ČOI zjistila, že výrobek není v souladu s právními předpisy o bezpečnosti hraček. "Při zkoušce tahem se z hračky uvolnily malé části (oči) a při zkoušce pevnosti švů se vytvořily ve švech otvory o průměru 12 mm. V průběhu používání hračky může malé dítě utrhnout hračce oko či vyjmout z hračky vlákennou výplň nedostatečně zajištěným švem. Obě tyto součásti hračky by mohly být spolknuty či vdechnuty," varuje mluvčí ČOI Jiří Fröhlich.

Česká obchodní inspekce zakázala prodejci hračku distribuovat a stáhla ji z trhu. Hračka byla nahlášena kontaktnímu bodu na Ministerstvo průmyslu a obchodu a zveřejněna v systému RAPEX.

FOTO: ČOI

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24