14.09.2025 19:20
Indiáni prohráli první domácí zápas
HC Plzeň - Banes Motor České Budějovice 1:4 (0:1, 0:1, 1:2)
14.09.2025 19:20
HC Plzeň - Banes Motor České Budějovice 1:4 (0:1, 0:1, 1:2)
14.09.2025 9:50
13.09.2025 10:28 13.09.2025 16:05
Hledají mladou dívku, která se nevrátila do specializovaného zařízení ve Stodu.
Máme pro vás další recept z rubriky S Andreou v kuchyni! Foodblogerka Andrea Motlíková vám poradí, jak udělat skvělou marmeládu z černého rybízu zastudena.
Tuto marmeládu z černého rybízu dělávala už babička a vždycky byla skvělá. Nic se nevaří, všechny vitamíny zůstanou a nekazí se. Cukr obstará konzervaci dokonale. Babička sklenky vždy uzavírala celofánem a převázala provázkem nebo stáhla gumičkou. Pokud byste se přece jen báli zkažení, přidejte lžičku konzervačního prostředku. Můžete ji vyzkoušet i z ostružin nebo malin, ty jsou také luxusní.
Na přípravu budete potřebovat:
omytý černý rybíz
cukr krystal nebo krupice
na 100 g vylisované šťávy se dává 100 g cukru
rum
Postup přípravy:
Bobule rybízu vložíme do odšťavňovače a vylisujeme šťávu. Je dobré drť odšťavnit dvakrát až třikrát. Do šťávy vsypeme cukr a důkladně rozmícháme.
Necháme minimálně dvě hodiny odstát a každou chvilku šťávu promícháme, až se všechen cukr opravdu rozpustí. Na noc dáme marmeládu do lednice.
Druhý den znovu promícháme a plníme do horkou vodou vypařených, suchých sklenek, které ještě vytřeme ubrouskem namočeným v rumu a zavíčkujeme. Víčka je nejlepší vyvařit ve vodě a osušit. Můžeme ještě povrch marmelády zalít trochou rumu.
Více receptů najdete na webu V kuchyni vždy otevřeno.
Foto a recept: Andrea Motlíková