S Andreou v kuchyni: Cuketová omáčka do zásoby (Uncle Bens)

06.09.2015 9:10

Je tady recept z naší rubriky S Andreou v kuchyni. Další cuketový recept, který se může v létě hodit. Připravte si z ní skvělou omáčku, kterou můžete sterilovat do zásoby.

IMG_9307
IMG_9307IMG_9313

Tato omáčka je výborná na těstoviny, pod maso a určitě pro ni najdete ještě další upotřebení. Je plná zeleniny a v zimě se bude jistě hodit.

 

Na přípravu budete potřebovat:
1kg cukety bez semen
1kg paprik ( červené, bílé ... )
700g cibule
700g mrkve
500g rajčat
1 velký kečup ( 500ml)
1 sladká chilli omáčka
3 velké rajčatové protlaky

6PL sójové omáčky
6PL worcestru
2PL cukru
1PL soli nebo podle chuti
možno použít i česnek
olej cca 100 - 150ml

Postup přípravy receptu:ANDREA V KUCHYNI
Zeleninu nakrájíme na kostičky. Na oleji zesklovatíme cibuli, přidáme zeleninu, osolíme a 15 minut restujeme. Poté přidáme zbytek ingrediencí, provaříme a směsí plníme skleničky. Kdo chce může ke konci přidat posekaný česnek. Sklenice sterilujeme při 80C 15 minut

Více receptů najdete na facebooku nebo blogu V kuchyni vždy otevřeno. 

foto: Andrea Motlíková

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT