13.12.2024 17:56
13.12.2024 13:24
Plzeňští strážníci pomohli muži, který pomýšlel na sebevraždu
13.12.2024 9:22
Bazén v nové nafukovací hale na Slovanech se otevírá veřejnosti - FOTKY
S Andreou v kuchyni: Pikantní sterilované okurky (americké)
Vrátili jste se z dovolené a máte plný záhon přerostlých nakládaček? Andrea Motlíková vám poradí, jak udělat pikantní okurkové řezy. Je tady další recept z rubriky S Andreou v kuchyni.
Taky jste se vrátili z dovolené a máte plný záhon přerostlých nakládaček? Já jich natrhala 30 kousků a protože se mi nechtěly dělat kvašáky, padla volba na tyhle super pikantní okurkové řezy. Kdysi jsem recept našla jako americké okurky, možná je pod tímto názvem bude někdo znát. Můžete si je připravit i z polních okurek nebo hadovek, je to jedno.
Na přípravu budete potřebovat:
2,5 kg okurek
5-6 cibulí (podle velikosti)
3 PL soli
2 PL čerstvého nasekaného kopru
Na lák:
600 ml octa
400 ml cukru krupice
1 PL chilli
1 PL curry
1 PL mletého pepře
Postup přípravy:
Nejprve nastrouháme okurky na plátky. Pokud vlastníte robota, máte předem vyhráno. Cibuli nakrájíme na půlkolečka a vše promícháme se solí. Nejlepší je dát vše do velkého cedníku a nechat vodu odkapávat. Necháme tak 2 hodiny stát.
Svaříme všechny ingredience na lák a necháme zchladnout.
Vykapané okurky smícháme s koprem a zalijeme lákem. Důkladně promícháme, necháme ještě cca 15 minut odstát a plníme do sklenek. Do každé sklenky dolijeme lák nad obsah. Zavíčkujeme a sterilujeme 20 minut při 70oC.
Více receptů na blogu V kuchyni vždy otevřeno nebo na facebooku
foto a recept: Andrea Motlíková