Zbyly vám špekáčky? Naložte je do marinády

15.05.2022 14:01

Zbyly vám z opékání špekáčky? Foodblogerka Andrea Motlíková vám poradí, jak buřty skvěle zužitkovat. Zkuste osvědčený recept, naložte špekáčky do marinády. Je to opravdová dobrota.

špekacky v marinade 2
špekacky v marinade 2speckacky v marinade 3spekacky v marinade 4špekacky v marinadešpekacky v marinade 2speckacky v marinade 3spekacky v marinade 4špekacky v marinade

"Pokud vám zbydou po grilování někdy buřtíky a už nemáte chuť ani na buřtguláš, zkuste tyto naložené špekáčky, které se zalijí horkou marinádou a v podstatě po vychladnutí si můžete pochutnávat," radí foodblogerka Andrea Motlíková.

Na přípravu budete potřebovat:
4 kvalitní špekáčky
1-2 cibule
3 kyselé okurky

Na marinádu:
2 PL oleje
2 PL kečupu (já používám domácí kečup)
2 PL worcesteru
2 PL hořčice
4 PL vody
drcené chilli podle chuti
špetka soli a cukru
pepř

Postup přípravy receptu:
Je to celé velmi jednoduché. Špekáčky nakrájejte na kolečka, cibuli také, okurky na nudličky a vše vložte do misky.

Všechny přísady na marinádu dejte do kastrůlku a nechte provařit. Horkou marinádu nalijte na špekáčky a důkladně promíchejte. Přendejte obsah misky do sklenice, uzavřete a po vychladnutí můžete uložit do lednice. Můžete konzumovat ještě tentýž den.

foto a recept: Andrea Motlíková / V kuchyni vždy otevřeno

 

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT