QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Běžecké závody pomohou hospici v Tachově, potřebují kyslíkové přístroje

11.05.2019 13:42

Hospic sv. Jiří v Tachově potřebuje finanční pomoc, aby mohl pro své klienty nakoupit důležité zdravotnické pomůcky. Proto v neděli 12. května pořádá benefiční běh v Tachově Na Rychtě.

IMG_0561

V neděli 12. května se v Tachově Na Rychtě uskuteční benefiční běhVýtěžek z TCKROSU, jak se akce jmenuje, půjde na nákup nezbytného zdravotnického materiálu, jako jsou třeba kyslíkové přístroje, lůžka nebo dávkovače léků.

Tachovský hospic se stará o čtyřicet až padesát klientů ve městě a okolí. K práci potřebuje také zdravotnické pomůcky, jak vysvětlila Lucie Davidová, která běh pořádá. "Peníze nazbyt nemáme, a to je problém, potřebujeme spoustu nezbytných pomůcek, Jako jsou třeba kyslíkové přístroje, lůžka, injekční dávkovače léků. To je pro nás nedosažitelné, například kyslíkový přístroj stojí kolem 25 tisíc korun," uvedla.

Pomoci hospici může každý. A ještě kromě dobrého pocitu, že pomůžete druhým, si odnesete hezký pocit ze sportu a rozumně využité neděle.  Běh se koná v neděli 12. května v Tachově na Rychtě. Ve 12 hodin je registrace. Akce nabídne několik tras pro více kategorií. Nejdříve startují děti, ty mají trasy od 600 do 1200 metrů. V půl druhé je vystřídají chodci, ti vyjdou na trasu dlouhou 3 600 metrů. Ve 14 hodin pak začne hlavní závod, startující poběží stejně dlouhou trať, tedy znovu 3 600 metrů.

Startovné je 100 korun pro toho, kdo se zaregistruje předem. Na místě se platí 150 korun. Kdo se běhu nezúčastní a přesto by chtěl Hospicu sv. Jiří pomoct, může darovat jakoukoliv částku na účet, který najde na jejich webových stránkách.

Tento letos už 6. ročník TCKROSU je součástí celorepublikové akce Běhy pro hospice, kdy se podobným způsobem prezentuje dalších 13 hospiců v Česku.

ABCDED

Martina Sihelská

 

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24