QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Daramatický čtvrtý zápas s Libercem, Plzeň si vynutila pátý zápas

12.03.2023 20:15

Předkolo play off se na víkend přesunulo na plzeňský led. Ke čtvrtému duelu s LIbercem nastoupila plzeňská Škodovka v neděli 12. března. Plzni šlo před domácími fanoušky o všechno.

plzen liberec

Po sobotní prohře byla Plzeň v kritické situaci a potřebovala vyhrát, aby se udržela ve hře. Sérii před čtvrtým utkáním vedl Liberec 2:1. V nedělním zápase se rozhodovalo až v proloužení, hrdinou zápasu se stal Jakub Pour.

Během první třetiny fanoušci neviděli ani jednu branku, první gól utkání padl až ve 24. minutě. Indiány poslal do vedení Tomáš Mertl. O 6 minut později Liberec srovnal na 1:1 a stav utkání už se do konce zápasu nezměnil a tak se v Plzni prodlužovalo.

Zápas rozhodl Jakub Pour v čase 70:45, Škodovka vyhrála 2:1 v proloužení. Vítězná střela sedla, jsem za to rád, že to tam padlo,“ řekl po zápase Jakub Pour ke své vítězné brance.

Plzeň podržel v zápase brankář Dominik Pavlát, který byl vyhlášen nejlepším hráčem zápasu. Což potvrdil po zápase i autor vítězné střely. „Dominik nás podržel nejen dnes. Věřili jsme celý zápas, že máme šanci vrátit se do Liberce. Jsme strašně šťrastní že se vrátíme do Liberce," dodal Pour po zápase pro Českou televizi.

 

foto: HC Škoda

 

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24