QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Domažličtí senioři úspěšně reprezentovali Plzeňský kraj na Sportovních hrách seniorů

18.07.2023 13:37

Senioři z Domažlic, vítězové letošních Sportovních her seniorů Plzeňského kraje, reprezentovali v Ostravě o uplynulém víkendu náš kraj. Jak se zadařilo seniorům na Sportovních hrách seniorů s mezinárodní účastí?

senioři reprezentovali kraj_0723_město Domažlice

V polovině května vybojovali senioři z Domažlic v hokejbalové hale v Plzni svoji účast na Sportovních hrách seniorů. Senioři soutěžili v deseti disciplínách, a to například v házení šipkami, basketbalovým míčem na koš, střílení na florbalovou branku, házení frisbee, střílení lukem nebo házení bollo-ballem, tedy dvěma svázanými míčky na tří žerďovou konstrukci.

A právě v házení bollo-ballem zazářili senioři z Domažlic i na již 6. Sportovních hrách seniorů s mezinárodní účastí. Akce se konala ve dnech 12. až 14. července v Ostravě. Přihlášeno bylo 19 družstev (ze všech krajů republiky a také dvě družstva ze Slovenské republiky a jedno z Polska).

Plzeňský kraj reprezentovalo družstvo z Domažlic ve složení: I. Paulerová, D. Herbriková, A. Konopíková, P. Matějka, J. Kralovec, J. Švejnoch, vedoucí J. Pokšteflová. Družstvo se umístilo na skvělém 5. místě. Od druhého místa ho dělily pouhé 4 body.

Tentokrát se vyhlašovaly i nejlepší družstva v jednotlivých disciplínách, kdy senioři z Domažlic obsadili první místo v bollo-ballu.

Foto město Domažlice

SDÍLEJTE ČLÁNEK
Zvednu vam to_copy
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT