QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Dva nejvýznamnější plochodrážní závody v Plzni jsou za dveřmi

28.08.2020 12:47

Dva nejvýznamnější plochodrážní závody v Plzni letošní zkrácené sezóny se chystají. Junioři se utkají o titul nejlepšího evropského jezdce a čeští plochodrážní jezdci o titul národního šampiona.

plochá dráha

V sobotu 29. srpna od 15:00 hodin se na Ploché dráze na Borech utká 24 juniorů ze 7 zemí o titul nejlepšího evropského jezdce ve třídě do 125 ccm. A hned ve středu 2. září se na stejné dráze střetne 16 nejlepších českých plochodrážních jezdců v jediném finálovém závodě o titul národního šampiona. Do Plzně kromě Čechů přijedou i závodníci z Německa, Velké Británie, Polska, Estonska, Ukrajiny a Nizozemí.

Oba závody jsou pořádány pod záštitou 1. náměstka primátora města Plzně Romana Zarzyckého. Závod Evropského poháru mládeže je uskutečněn za finanční podpory Plzeňského kraje.

Mezi šesticí nominovaných českých jezdců pro Evropský pohár mládeže ve třídě do 125 ccm je i trojice z pořádajícího klubu PK Plzeň. Vydařenou sezónu Matěje Frýzi, dvě druhé příčky v soutěžích mistrovství ČR a dalších pět umístění na stupních vítězů, přerušila zlomenina nohy. Po jejím zhojení se Matěj ve středu druhým místem v závodu mistrovství republiky v Pardubicích úspěšně vrátil na plochodrážní dráhu. Přijďte se podívat, jak se mu bude dařit při Evropském poháru.

Povedenou sezónu prožívají i Štěpán Ševčík, kterému patří třetí příčka v českém šampionátu na klasických dráhách a také Pepa Černý, který v národním šampionátu drží čtvrté místo a ve Speedway Mini Cupu také čtvrté.

Dalším z našich reprezentantů bude lídr českého šampionátu Vojtěch Šachl startující za SC Chabařovice. Vojta už má na svém kontě i dvě medaile z Evropských pohárů třídy do 125 ccm, což jsou vlastně mistrovství Evropy v této kategorii. Vloni vybojoval stříbro v Toruni a před dvěma lety v Divišově převzal bronz za třetí místo. Takže se dá snadno uhádnout, že bude chtít v Plzni svou sbírku medailí doplnit i o tu chybějící, tedy tu z nejcennějšího kovu.

Českou republiku budou také reprezentovat vedoucí jezdec národního mistrovství na krátké dráze Adam Bednář z pražské Markéty a Dominik Hrbek ze Zlaté přilby Pardubice, kterému ve stejném šampionátu prozatím patří třetí příčka.

Závodu bude jako tradičně předcházet dopolední trénink, který začne v 10:30 hodin. Samotný závod pak bude zahájen v 15 hodin.

Vstupné bude činit 150 Kč, pro děti do 15 let tradičně zdarma. Vstupenky si lze zakoupit v předprodeji na Plzeňské vstupence za zvýhodněnou cenu 130 Kč.

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24