Futsalisté Plzně slaví pohárové stříbro

21.12.2015 13:42

Futsalisté SK Interobal Plzeň slaví velký úspěch. Z víkendového Final Four Poháru FAČR přijíždí ze stříbrnými medailemi. "Pro nás je druhé místo jako titul," říká trenér Kučera.

plzen_original (1)

Na chrudimském zimním stadionu vyvrcholilo o víkendu Final Four Poháru FAČR ve futsalu 2016. Ve finálovém duelu se střetl SK Interobal Plzeň s domácí Chrudimí. ERA-PACK se po výhře 7:1 vrátil po roční odmlce zpátky na trůn.

Na první branku zápasu se čekalo do 5. minuty, kdy se položil do voleje chrudimský Koudelka a trefil se přesně do plzeňské brány. O minutu později zvýšil na 2:0 přesnou ranou přes bránícího hráče Sidnei. V 9. minutě mohl Interobal snížit, ale nařízenou penaltu brankář Ton Kocovi chytil. Další dva góly přidal ERA-PACK v 16. a 17. minutě. Nejprve poslal krásnou bombu pod břevno plzeňské brány Kovács a po něm udělal pěknou kličku gólmanovi Landrgottovi Felipe – 0:4. Plzni se do přestávky přeci jen podařilo snížit, když pěknou akci zakončil z brankoviště Mižár – 1:4.

Krátce po přestávce přidala Chrudim pátou branku, kterou si ale plzeňští hráči dali sami po špatně zahrané malé domů. O minutu později zachytil Kasýk míč rukou na brankové čáře, byl vyloučen a nařízenou penaltu proměnil Felipe – 1:6. Sedmou branku přidali Chrudimští po pěkné kombinaci na jeden dotek a Kovács zakončil do prázdné brány přihrávku Sidneie.

Petr Kučera: Druhé místo je jako titul

„Výsledek je zasloužený. Do zápasu jsme šli s tím, že nám chybí dva důležití hráči, a navíc jsme hráli po dlouhém a namáhavém semifinále. Neměli jsme sílu Chrudimi vzdorovat, ještě když byl vyloučen Kasýk. Tlak ERA-PACKu jsem chtěl omezit naší power play, což se povedlo, a zastavili jsme příděl branek. Soupeři gratuluji k zaslouženému vítězství v poháru. V Čechách nemá konkurenci. Pro nás je druhé místo jako titul,“ komentoval po utkání trenér Plzně Petr Kučera a uznal, že skóre 7:1 svítilo na světelné tabuli právem.

Chrudim se stala pohárovým šampiónem už poosmé. „Vždy je těžké potvrdit papírovou roli favorita. Všichni máme v hlavách samé vítězství a vítězství. Kluci se toho však zhostili na výbornou,“ chválil sportovní manažer Chrudimi Petr Horák.

SK Interobal Plzeň – FK ERA-PACK Chrudim 1:7 (1:4)

Branky a nahrávky: 18. Mižár (Šíša) – 5. Koudelka (Slováček), 6. Sidnei (Kovács), 16. Kovács (Max), 17. Felipe (Záruba), 24. vlastní, 25. Felipe (pk), 27. Kovács (Sidnei). Rozhodčí: Kaštánek, O. Černý. ŽK: Kasýk, Mižár (PLZ). ČK: 25. Kasýk (PLZ).

Plzeň: Landrgott (30. Prekop) – Štverák, Mižár, Mariánus, Šíša, Koc, Kasýk, Forman, Stejskal, Kučera. Trenér Petr Kučera.

Chrudim: Ton (21. Žďánský) – Záruba, M. Mareš, Max, Koudelka, Sidnei, Kovács, Marcio, Rešetár, Slováček, Felipe. Trenér Jaroslav Bartušek.

FOTO: SK Interobal Plzeň

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24