Indiáni podlehli Zlínu 4: 6

01.03.2016 18:47     01.03.2016 19:46

Indiáni jeli do Zlína o den dříve, aby se důkladně připravili na dnešní duel. Vývoj utkání byl jako na houpačce. Domácí nejprve vyrovnali nepříznivý stav z první části a pak už si udržovali dvougólový náskok..

Foto Pavel Němeček (16)

Pro Berany to bylo poslední domácí utkání v základní části před startem vyřazovacích bojů v play off. Žlutomodří chtěli potěšit fanoušky výhrou, což se jim podařilo. 

První třetina duelu mezi Zlínem a Plzní příliš oslnivý hokej nenabídla. Do vedení poslal Indiány po chybné rozehrávce domácích osamocený Mario Bližňák, který nedal Halodovi šanci.

Zlín ale srovnal už v pětadvacáté minutě. Daniel Štumpf si sjel z rohu kluziště přímo před Machovského, kde ho zakončením mezi betony překonal. Domácí pak zabrali a díky dalším dvěma přesným trefám otočili nepříznivý stav a ještě se dostali do dvoubrankové vedení. Za Indiány pak snížil dělovkou Indrák.

Poslední třteina nabídla divákům super podívanou. Hráči Plzně to zpočátku zkoušeli na brankáře Halodu z každé pozice. Na to, že chytal svůj první zápas v extralize, vedl si skvěle.   

Berani rozjeli doslova střeleckou demolici Plzně. Naději na vyrovnání přerušil Indiánům Robert Říčka. Holík za jízdy posunul kotouč na osamoceného střelce domácích, který nechytatelnou střelou přes obránce překonává Machovského.

Pátý gól nadělil hostům Roman Vlach, který si počkal na vyraženou střelou a po rychlé kličce zasunul kotouč do sítě.

To už bylo na Machovského moc a brankář Plzně odjíždí na střídačku. Místo v brance zaujal Patrik Polívka.     

Indiánům chvilku trvalo, než se z pětibrankové nadílky oklepali, po pár minutách se ale utkání začíná opět dramatizovat. Svobodovu střelu stačil Haloda vyrazit, ovšem na dorážku Miroslava Indráka už byl krátký.

Na jednobrankový rozdíl pak vytáhl Plzeň Mário Bližňák, a to precizně proměněným nájezdem.

Jenže během chvíle se trestné střílení jelo i na druhé straně. Do brány se na nájezd vrátil Machovský. Daniel Štumpf si těsně před ním přibrzdil a parádní trefou bekhendem překonává Machovského potřetí. Slovenský forward si připisuje hattrick.

V závěru to Plzeň ještě zkusila bez brankáře. Bez výsledku.

Dnešní duel byl jako na houpačce. Pro Berany to bylo poslední domácí utkání v základní části a žlutomodří chtěli potěšit fanoušky výhrou, což se jim podařilo. Domácí nejprve vyrovnali nepříznívý stav a poté si postupně udržovali dvougólové vítězství. Hattrickem se prezentoval útočník Daniel Štumpf. První start od začátku utkání si v extralize připsal brankář Haloda, který dovedl Zlín dobrými zákroky v důležité výhře. 

Foto: ilustrační 

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24