QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Indiáni Spartě zatopili pod kotlem, srovnat už ale nestihli.. Padli 3:4 !

30.03.2016 18:02     30.03.2016 20:52

Sparta na druhý pokus doma dokázala zvítězit, indiáni ale nesehráli vůbec špatný zápas a byli blízko k tomu, aby jej dovedli do prodloužení. Stav série je vyrovnaný a rozhodovat se bude doma!

hokej sparta

Plzeň byla, stejně jako v prvním semifinálovém zápase, v úvodu jasně lepším týmem. Střelecky se ale dařilo Spartě. Daniel Přibyl a Michal Barinka poslali Spartu během 74 sekund do dvoubrankového vedení a takový náskok dokázali domácí udržet až do první pauzy.

Výkon indiánů ale nebyl vůbec špatný a ke gólu měli blízko..

Ve druhé třetině Sparta vyhnala hostující gólmanskou jedničku z branky.

Do třígólového vedení šla Sparta v 29. minutě. V rohu kluziště byli sparťané důraznější, Kumstát našel před brankou zcela nekrytého LUKÁŠE PECHA a ten se tváří v tvář Machovskému nemýlil. Asistence: Petr Kumstát a Miroslav Forman.

A čtvrtý zářez! Ve 32. minutě domácí dokonale využili přesilovou hru. Nejprve zatlačili hostující borce před branku, několikeré šance se neujaly, až se k puku dostal Daniel Přibyl, předvedl neskutečnou kličkovanou a následně střelou k tyči zavěsil. Asistence: Adam Polášek.  

Fanoušci Sparty oslavují čtvrtý gól, zatímco brankář HC Plzeň prchá do útrob O₂ areny. Machovského v brance Plzně vystřídal Polívka.

Indiáni hráli srdcem, nevzdali to ani za stavu 4:0!

Ve 37. minutě přijde první odpověď. Po nepřehledné situaci před Pöpperlem uklidil puk do branky NICHOLAS JOHNSON. Asistence: Ondřej Kratěna a Petr Kadlec.  

Hru pak opepřila bitka Formana s Hollwegem, těžko v ní určit vítěze, ale dá se říci, že aktivnějším mužem v souboji byl domácí borec. Na body ale remíza.

Indiáni dobili baterky a skórují dokonce i v přesilovce. Ve 40. minutě ujel sparťanské obraně Ondřej Kratěna a pod rukou Pöpperleho snižuje na 2:4. Bez asistence.     

A máme tu drama. 47. minuta a Pöpperle pouští gól z jednoduchého nahození Jaroslava Kracíka z téměř nulového úhlu. Teď tedy domácí gólman svůj tým příliš nepodržel.

Plzeňané v závěru hrdě bojují za svého spoluhráče: Po skončení druhé třetiny druhého semifinálového utkání mezi Spartou a Plzní zkolaboval plzeňský obránce Kristián Kudroč. Incident se stal ještě předtím, než hosté dorazili do kabiny. Kudroč byl následně odvezen do nemocnice, ale byl při vědomí!   

Plzeň je jasně lepší a Sparta měla  ještě co dělat....

Indiáni v závěru zatopili pod kotlem na sparťanském brankovišti, ale domácí už se ubránili. Stav série je tedy vyrovnán 1:1.  Indiáni sice dotahovali, trefili tyč, měli trestné střílení, ale srovnat nestihli. Rozhodovat se bude doma!

Foto: HC Škoda Plzeň 

 

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24