QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Naletěli jste? Aprílové hledání receptu na pivo v plzeňské zoo i házenkářský Winter Classic

01.04.2024 17:32

Velikonoční pondělí vyšlo na 1. dubna, tento den tedy kromě pomlázky patřil i aprílovým žertům. Napříč internetem se šířila nejedna aprílová zpráva. Která nejvíce pobavila vás?

Házená apríl_0324

Zdroj Talent tým Plzeňského kraje

Talent tým Plzeňského kraje informoval fanoušky o Winter Classic:

Házenkářský Winter Classic na stadionu ve Štruncových sadech! Talent již v prvním semifinále vyzve svého soupeře na venkovním hřišti, kde bude moci přihlížet až 11 000 diváků! "Všichni se těšíme, a když náhodou bude pršet, máme připravené i oranžové pláštěnky abychom nepromokli," říká kapitán Talentu Petr Vinkelhöfer.

"Jako apríl výborné, ale jako skutečnost by to byla bomba," reagovali fanoušci na sociálních sítích Talentu.

V plzeňské zoo se dnes hledal starý recept na pivo:

Poprvé v historii jsme uložili medvědy k jarnímu spánku. Při studiu opisů starých spisů vyluštil amatérský archivář Matěj Rantl, že někdy v roce 1865 nebo 1871 zakopal Josef Lüftner nebo jeho žena Rosálie 300 nebo 3000 metrů jižně nebo západně od svého statku originální recepturu na unikátní pivo nebo pálenku. Takže může být ve výběhu medvědů nebo i jinde. Objev takového unikátu by měl minimálně okresní význam a proto zooložka Linda Vendelínová s chovatelem Kamilem Lasičkou medvědy opět uspala. Technický náměstek Radomír Slavata velí průzkumné akci. O výsledcích vás budeme informovat.

"Tipuju to na apríl, ale kdyby to byla pravda, tak bych zoo přála vlastní pivo. Byl by to dobrý lákavý kousek pro milovníky piva a pomohlo by to i k vylepšování a zkrášlování naší krásné zoo," reagovala jedna z diskutujících na sociálních stítích plzeňské zoo, kde článek vyšel.

Zdroj ZOO Plzeň

Aprílový žertík si připravili i záchranáři Plzeňského kraje. Na své facebookové stránce ZZS Plzeňského kraje - Výjezdová oblast Západ informovali o snižování nákladů na defibrilátory.

S ohledem na vysoké pořizovací náklady na monitory/defibrilátory v našich vozech, kdy každý takový přístroj stojí přibližně 700 tisíc Kč, jsme se rozhodli více využívat pro podávání defibrilačních výbojů trafostanice a veřejné dobíjecí stanice pro elektromobily. Prosíme všechny ohleduplné budoucí pacienty, aby jako místo své srdeční zástavy volili okruh do 10 metrů od těchto zařízení. Předem děkujeme za spolupráci.

Facebooková stránka Plzeňské trolejbusy informovala o novém pohonu vybraných trolejbusových linek.

V plzeňské MHD je na jarní a letní sezónu připravena novinka. Na nejvytíženější linky 13, 15 a 16 budou od dnešního dne nově řazeny spoje, s jejichž pohybem budou pomáhat sami cestující. Tento počin usiluje o zvýšení fyzické aktivity Plzeňanů, jejich zapojení do zdravého stylu života a zároveň přispěje ke snížení nákladů na spotřebovanou elektrickou energii. Zájemci o pohyb si v trolejbusu v zastávce vyzvednou reflexní vestu a následně se přesunou k zádi vozidla, kde mohou vlastními silami začít pohánět jejich spoj. V případě, že zájemců o tlačení nebude v dané zastávce dostatek, počká zde spoj až 10 minut na případné další zájemce, a teprve následně využije ke svému pohonu elektrickou energii. Tento čas mohou tlačitelé z předchozí zastávky využít k odpočinku. Tlačitelné spoje budou nabízeny zejména v přepravních špičkách, aby byl potenciálních hybatelů dostatek.

Možnost tlačení spojů cestujícími byla v Plzni v posledních letech už příležitostně testována, ale až nyní dochází k jejímu oficiálnímu spuštění. Z provedených testů napříč trakcemi byly trolejbusy vyhodnoceny jako nejvhodnější. Při jedné z dřívějších zkoušek byl tlačený spoj linky 15 v podání vozu 26 Tr č. 563 zvěčněn krátce po odjezdu, nebo chcete-li odtlačení, ze zastávky U Pietasu.

"To je dobrý, já tomu málem uvěřil," zaznělo v diskusi na sociálních sítích.

Zdroj Plzeňské trolejbusy

Český hydrometeorologický ústav leštil křišťálové koule:

Dovolujeme si Vás upozornit, že dnes mezi 13. a 18. hodinou může docházet k dočasné nedostupnosti našich předpovědí, a to jak na našich webových stránkách, tak v mobilní aplikaci. Bude probíhat generální revize a leštění našich křišťálových koulí, hracích kostek a žabích terárií. Došlo k jejich obroušení a zašpinění vlivem přechodu vysokých koncentrací drsných částic ze Sahary. Rosničky přestávají vidět ven a jejich schopnosti předpovědi jsou velmi omezené, koule rovněž neposkytují standard, který Vám chceme zajišťovat. Omlouváme se za případné komplikace a věříme, že Vám budou vykompenzovány zvýšením kvality našich produktů, a to zejména v podobě přesnějších předpovědí. Za celé ČHMÚ Vám přejeme krásné Velikonoce a 1. apríl.

"Něco takového jsem úplně čekal, díky! Pobavilo," psali lidé na sociálních sítích ČHMÚ.

Zdroj ČHMÚ

 

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24