QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Jaké plány má nový trenér Viktorky Miroslav Koubek? Přijdou nové metody, říká

20.06.2023 15:55

Na začátku června se stal novým trenérem FC Viktoria Plzeň Miroslav Koubek. Trenér se na viktoriánskou lavičku vrací po 8 letech. V Doosan Areně podepsal jednoroční kontrakt. Co řekl novinářům na první tiskové konferenci?

Miroslav Koubek_2023_ilustracni QAP 1

Říká se, že dvakrát do stejné řeky nevstoupíš. To pro Miroslava Koubka neplatí, v Plzni působí již potřetí. “Kolik má Plzeň řek, čtyři ne? To mám ještě rezervu,” reagoval se smíchem na dotaz novinářů na dnešní tiskové konferenci Miroslav Koubek. 

“Už jsem s tím, že budu trénovat upřímně nepočítal, ale volal mi pan Šádek, což mě mile překvapilo. Kladl jsem si otázku, jestli do toho vůbec jít nebo ne, odpověď znáte,” konstatoval Koubek. “Manželka na Plzeň trošku slyšela, tam byl rozpor nejmenší ze všech posledních angažmá,” dodal se smíchem.

Fotbalisté FC Viktoria Plzeň se začínají připravovat na start nového ročníku. V Doosan Areně zahájili přípravu fyzickými a funkčními testy. “Výsledky testů jsou interní záležitost, obecně ale mohu říct, že spokojenost je na mé straně na slušné úrovni,” okomentoval testy trenér.

Trenérovi Koubkovi se na funkčních a fyzických testech hlásilo devětadvacet hráčů včetně záložníka Ibrahima Traorého, ten měl přestoupit ze Slavie do Jablonce, vše ale nasvědčuje tomu, že se ukáže na fotbalovém trávníku v dresu Viktorie Plzeň. “Je to naprosto zkušený hráč, univerzál, který může hrát na vícero postech. Dá se s ním pracovat, je to válečník, který má velkou psychickou stabilitu a sebevědomí,” řekl Koubek. 

Přestup Ibrahima Traorého zatím není oficiálně potvrzený. S Viktorií se připravuje, nicméně kluby přestup stále ladí. Traoré by ale nemusel být posledním příchozím. “Myslím si, že příchody ještě nejsou uzavřené. Nějaké požadavky by byly,” konstatoval Miroslav Koubek. “Každý trenér by řekl, že do každé řady chce ještě jednoho hráče, tak já říkám do dvou řad, tam vepředu je to plně obsazené,” dodal. Konkrétně však žádná jména nezmínil.

Nový trenér FC Viktoria Plzeň nezapomněl zmínit svého předchůdce. “Musíme zmínit trenéra Michala Bílka, výsledky se hlavně na jaře nedařily, ale nesmírně si vážím toho, co tady odvedl. Je za ním veleúspěšná éra a co si budeme povídat, ani 3. místo v lize není špatně, pokazilo to jaro a důsledkem toho bylo rozhodnutí, že přijde změna, které jsem součástí,” připomněl Koubek.

“Myslím si, že každá změna vyvolá novou psychickou polohu, přijdou nové metody, nové koště, změna rétoriky, pohledu na fotbal a to se pak promítá do reorganizace samotné hry. Pokusíme se hru změnit, dát ji do pohybu, jak z hlediska organizace hry, tak z hlediska intenzity hry,” nastínil své plány nový trenér Viktorie. “Myslím si, že nátlakovost a agresivita je součástí projevu všech kvalitních mužstev, z těchto požadavků nelze ustoupit. Spojení kvality fotbalovosti kádru Viktorie a těchto dvou atributů je předpokladem pro dobrou hru,” uzavřel. 

Foto QAP

 
SDÍLEJTE ČLÁNEK
SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY
Zvednu vam to_copy
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT