QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Mladí lukostřelci z Plzně vybojovali na mistrovství ČR dva tituly a šest medailí

23.02.2022 15:11

O víkendu 19. a 20. února se v Humpolci konalo 31. Mistrovství České republiky v halové lukostřelbě dorostu. Plzeňská výprava se díky dvěma získaným titulům a šesti medailím stala tou nejúspěšnější.

celá výprava
celá výpravaFritsch Lukáš - zlato

Turnaje se zúčastnilo 104 lukostřelců v celkem 7 kategoriích jednotlivců a 5 kategoriích družstev. Skládal se tradičně z kvalifikační části, dále pak z eliminací jednotlivců a eliminací družstev, kde jsou udělovány medaile a tituly mistrů ČR. 1. Lukostřelecký klub Plzeň 1935, reprezentovalo 11 lukostřelců, což byla největší, a nakonec díky dvěma získaným titulům a celkem 6 medailím i nejúspěšnější výprava.

„Turnaj se nesl ve velmi přátelské atmosféře s vynikajícím organizačním zajištěním. Plzeňští lukostřelci opět ukázali, že stabilně patří mezi republikovou špičku. Zisk 6 medailí znamená druhý nejúspěšnější národní turnaj v historii klubu. Asi těžko se vybírají nejlepší výsledky či momenty, protože všichni střelci nechali na střelnici 110 procent a předvedli v rámci své formy maximum. Každá medaile byla vydřená o to víc, že výkonnost na domácí scéně každým rokem výrazně roste. Dříve přijelo na turnaj tři nebo pět kvalitních střelců, dnes je jich tam patnáct a každý z nich může bojovat o medaili. Halová sezóna je hlavně příprava pro důležitější venkovní sezónu. Vzhledem k víkendovým výkonům to vypadá, že nesla zimní příprava své ovoce, takže snad naši čtyři reprezentanti uspějí i v zahraničí a vybojují kvalitní umístění pro celou ČR,“ Jan Šípek, šéftrenér 1. lukostřeleckého klubu Plzeň 1935.

 

foto: LK Plzeň 1935

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24