Na sobotu se chystá Plzeňský půlmaraton, sejde se běžecká elita!

03.10.2013 20:06

Kromě hlavního závodu, který odstartuje ve 13 hodin jsou připraveny i doprovodné akce jako rodinný běh nebo závod koloběžek. Pořadatelé očekávají zhruba 650 běžců!

DSC02645

V západočeské metropoli se i letos poběží Plzeňský půlmaraton a ať už v sobotu 5. října poběžíte nebo se přijdete jen podívat, máte se na co těšit. I letos závod přivítá běžeckou elitu včetně účastníků ze zahraničí.

Polský běžec Radoslaw Dudycz, maďarští reprezentanti Zsolg Koszar a Sandor Fonyo nebo Keňané James Meli Cheruiyot, Julius Kiprono Lagat, Stanley Kiprop Maiyo a Gladys Jepkurui Bowott, ti všichni vyběhnou v sobotu ve 13 hodin v Sadech 5. května před hotelem Marriott. Nebude chybět ani česká elita, kterou zastupují hlavně dva účastníci maratonského závodu olympijských her v Londýně Jan Kreisinger a Ivana Sekyrová.

Kromě hlavního závodu jsou připraveny i doprovodné akce jako rodinný běh, závod firemních štafet nebo závod koloběžek Koloběh ran. Pořadatelé očekávají zhruba 650 běžců! Dalších minimálně sto se představí v závodě firemních štafet.

Plzeňský půlmaraton, nad kterým i letos převzala záštitu radní pro oblast školství, mládeže, sportu a životního prostředí Irena Rottová, se koná už pošesté. V roce 2010 se stal dokonce nejlepší sportovní akcí v Plzni. Nejrychlejší čas v historii závodu žen zaběhla v roce 2011 Ivana Sekyrová (1:18:56).

FOTO:Ilustrační

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT