Na Špičák se sjede více než stovka bikerů, chystá se Český pohár v downhillu

08.07.2021 13:06

Na šumavský Špičák přijedou o víkendu stovky bikerů a bikerek. Závodit budou v celkem 9 kategoriích na třetím podniku šestidílné série Českého poháru v downhillu.

Johannes Fischbach - EDC Spicak 2015_1

Třetí závod Českého poháru v downhillu z celkem šestidílné letošní série se o víkendu 10. -11. července pojede na šumavském Špičáku. Na Špičák se chystá kompletní česká špička. Vstupné se jako obvykle žádné neplatí. Na odměnách mezi vítěze bude vyplaceno přes 30 tisíc korun. Kromě hlavní trasy závodu budou ostatní trasy zdejšího bikeparku  normálně otevřeny pro veřejnost, stejně jako lanovka bude přepravovat i běžné turisty či cyklisty.

Série závodu se rozjela v Rokytnici nad Jizerou a Špindlerově Mlýně, nyní čeká závodníky třetí závod na Šumavě v areálu Ski&Bike Špičák, který disponuje vyhlášeným bikeparkem. Zatím je celkem v 9 kategoriích přihlášeno okolo 80 jezdců a jezdkyň. Vzhledem k tomu, že se ale mohou registrovat až přímo na místě do sobotních 13 hodin, startovní listina určitě překročí stovku účastníků. 

„Letošní novinkou Českého poháru je účast jezdců bez licence a startovat mohou i ti na běžných enduro (horských) kolech, nikoli jen na speciálech pro downhill,“ říká Jan Kasík za špičácké pořadatele.

Finále je naplánováno na neděli 11. července od 13:30 hodin. Vše se jede na 1750 metrů dlouhé trati Struggle s převýšením 320 metrů.Divákům umožníme průchod podél celé trati, takže když vyjedou lanovkou na vrchol Špičáku, mohou si sami najít po cestě dolů ta nejatraktivnější místa se skoky apod.,“ uvádí dálě Jan Kasík.

Vrcholem na Špičáku bude mezinárodní iXCs downhill cup, který je naplánován na 20.- 22. srpna.

foto: ilustrační

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Plus vyměňte_copy