QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Na základce byl tlouštík, teď je mistr republiky v kulturistice!

20.04.2016 12:02

Jednou budu mistr republiky - to si Michal Kičák z Přeštic řekl už při první návštěvě posilovny. Po patnácti letech si sen splnil a pyšní se titulem mistr republiky v kulturistice do 90 kilo.

13022201_10204441582280068_1430826982_n
13022201_10204441582280068_1430826982_n13045436_10204441582200066_1655129392_nkicak je mistr dvekicak je mistr trikicak je mistrkicak mistrkicakove oba

Říká se, že jablko nepadá daleko od stromu. V případě Michala Kičáka juniora to platí určitě. „Ke cvičení mě přivedl táta, od mala byl pro mě obrovským vzorem a vzhlížím k němu dodnes. Táta cvičil odjakživa, sám jezdil po soutěžích a co si já pamatuju, tak většina jeho přátel byli kulturisti. No a mě se to líbilo," začíná své vyprávění novopečený mistr republiky Michal Kičák junior.

Michalův pokoj tak už od malička zdobily plakáty kulturistů světových jmén. Sám přitom neměl vždycky dokonalou postavu. „Na základce jsem byl docela tlouštík, ale ve čtrnácti letech se to nějak zlomilo a tenkrát jsem navštívil první - takový malý sklepní fitko v Chebu. No a už tenkrát jsem si řekl: Jednou budu mistr republiky v kulturistice. Tak to jsem teď o víkendu v Uherském Hradišti splnil," usmívá se 29letý kulturista.

Recept na dokonalou postavu: Kvalitně cvičit a dobře jíst

Tak příprava na jakékoliv závody je vždycky náročná. My jsme letos vlastně závodili s tátou oba na stejném pódiu, jen v jiné kategorii. Podporoval nás tam celý -  jak říkáme - Kičák Tým. Každopádně celému týmu moc děkuju a hlavně přítelkyni Sabině, ta byla úplně skvělá. Všichni perfektně fandili a udělali mi super atmosféru. Ono to člověka nabudí, když nastoupí na prkna a místo lehkého potlesku jako měli soupěři slyší řev přátel: Mišák do toho, to dáš, ukaž jim, jak vypadá pořádnej chlap...No bez nich by prostě bylo to vítězství jen poloviční radost," připomněl atmosféru na republice Michal.

Přeštický tandem! ZLATÝ JUNIOR A STŘÍBRNÝ SENIOR

Při samotném vyhlášení výsledků pak ukápla i slza...„Jo, přiznávám se. Musel jsem zatlačit, repsketive spíš otřít slzu. Ono když na něco čekáte patnáct let, těšíte se, makáte na to, jíte - pak nejíte - pak jíte a zase nejíte a furt cvičíte. Tak ta vteřina, kdy se to stane, a dají vám na krk zlatou medaili, tak tomu normálně nevěříte. Prostě na chvilku jste úplně v jiném světě. Byl to super pocit," dodává junior. Proč vlastně junior? To aby se to nepletlo, protože zlatý pohár nebyl jedinou cenou, kterou si rodina Kičákových do Přeštic z mistrovství přivezla. Mistrův táta - Michal Kičák senior - získal na stejném podiu, jen v jiné kategorii, stříbrný pohár, a stal se tak vicemistrem republiky v masters.

Oba s tátou trénujeme ve fitku v Přešticích, mám rád menší fitka s rodinnou atmosférou a tady mi to sedí, navíc to mám kousek. Ani teď nepřestanu cvičit, mě to fakt strašně baví. A to, že mám z republiky zlatou placku na krku neznamená, že přestanu makat...naopak...začnu ještě víc!" uzavírá Michal Kičák junior.


FOTO: JAN PÍSAŘÍK

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24