QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Olomoučtí porazili Plzeň 3:2. Indiáni tak spadli na šesté místo v tabulce

22.01.2023 20:49

V neděli 22. ledna se v Olomouci odehrálo 40. kolo hokejové Tipsport extraligy. Indiáni z Hané nevezou na západ Čech ani bod. 

OLO_PLZ_HC

Nedělní hokejové utkání mezi HC Olomouc a HC Škoda Plzeň skončilo vítězně pro domácí hokejisty. V prvních minutách utkání skončilo mnoho hokejistů na trestné lavici. Plzeňského obránce Baránka dokonce hlavní sudí poslal za zásah do oblasti hlavy a krku rovnou do kabiny. Po dalším vyloučení Plzně, využil přesilovky Lukáš Nahodil. První třetinu tak Olomoučtí vyhráli 1:0.

Ve třetí minutě druhé třetiny Indiáni vyrovnali. Po parádní přihrávce Mertla zakončil David Kvasnička. Vyrovnaný stav však vydržel jen několik minut. Do vedení 2:1 poslal Olomouc Lukáš Mareš, který puk umístil přesně do horního rohu plzeňské branky. 

Třetí gól Olomoučtí trefili hned v úvodu třetí třetiny. Po přihrávce Nahodila navýšil náskok domácích na 3:1 Jan Knotek. Plzeň se v posledních minutách snažila zápas otočit, po odvolání brankáře snížil skóre Jakub Pour na 3:2. Zvrátit utkání ale Indiáni nedokázali. 

Po tomto duelu jsou Západočeši na šesté pozici v extraligové tabulce. Na páté pozici je nově Olomouc s dvoubodovým náskokem.

„Těžko se hodnotí takové utkání. První třetinu jsme prohráli 0:1 a bylo tam moc oslabení. Přesto jsme inkasovali pouze jednou a bylo to stále otevřené. Poté jsme vyrovnali, ale bohužel následovalo další a další oslabení. My jsme poté měli také přesilovky, rozhodují speciální týmy. Pak už bylo těžké to na konci honit. Sice jsme snížili a měli i šanci, ale soupeř to pak zavřel a vyrovnat jsme již nestihli,“ okomentoval zápas Petr Kořínek, trenér HC Škoda Plzeň.

Branky a nahrávky: 7. Knotek (Plášek ml., J. Káňa), 30. Mareš (Orsava), 41. Knotek (Nahodil, J. Káňa) – 23. Kvasnička (Mertl, Blomstrand), 57. Pour (Kodýtek).

Průběh utkání: 1:0, 1:1, 3:1, 3:2.

SESTAVY:

HC Olomouc

Konrád (Lukáš) – Ondrušek, Dujsík, Rašner, Škůrek, Mareš, Švrček, Rutar – J. Káňa, Strapáč, Orsava – Klimek, Nahodil, P. Musil – Plášek ml., Knotek, Bambula – Kunc, Kusko, Olesz.

HC Škoda Plzeň

Pavlát (Svoboda) – Baránek, Zámorský, Houdek, Kaňák, Kvasnička, Jiříček – Hrabík, Suchý, Pour – Schleiss, Kodýtek, Rekonen – Blomstrand, Mertl, Holešinský – Bitten, Malát, M. Lang.

Foto HC Škoda Plzeň
SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24