QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Plavci vezmou útokem venkovní bazén na Slovanech

14.09.2017 14:03

Takzvaná "čtyřiadvacetihodinovka" přitáhne do Plzně špičku v dálkovém plavání, chybět nebude ani přemožitel kanalu La Manche. Přinášíme podrobnosti!

IMG_4330

Venkovní areál bazénu na Slovanech v Plzni čeká o nadcházejícím víkendu uzavření sezóny a to ve velkém stylu. Krajská metropole bude totiž hostit takzvanou "čtyřiadvacetihodinovku" v plavání. V Plzni se unikátní závod odehraje vůbec poprvé.

Klání plavců, které odstartuje v sobotu 16. září a potrvá až do neděle 17. září, je jediné svého druhu v rámci České republiky. V minulosti se závody konaly ve venkovním bazénu v Jaroměři. Plzeň má tak letos premiéru.

Plaveckou událost si nenechají ujít skutečně špičkoví borci. "Přihlášeno je šest štafet a osm sólu plavců, mezi kterými je například přemožitel kanálu La Manche z roku 2015 Radek Táborský, bývalý reprezentant a letošní vítěž MČR na 20 kilometrů Richard Kamas nebo několikanásobný medailista z dálkového plavání Tomáš Ludvík. Všichni budou útočit na české rekordy," říká za organizátory Tomáš Kocánek.

Akce odstartuje v sobotu v 10 hodin dopoledne a uzavře tak letošní sezónu plzeňského venkovního bazénu.

FOTO: ilustrační

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24