QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Plzeň porazila Mladou Boleslav v prodloužení. Rozhodl Holešinský

16.01.2023 15:01

V neděli 15. ledna se v Plzni od 16:30 odehrálo 38. kolo hokejové Tipsport extraligy. Napínavý zápas rozhodlo až prodloužení.

PLZ-MBL

HC Škoda Plzeň přivítala v západočeské metropoli BK Mladou Boleslav. Utkání bylo napínavé od začátku do konce. Po několika pokusech o zakončení otevřela skóre v první třetině až rána domácího Jakuba Poura. Ten v ponechané výhodě nezaváhal a umístil puk přesně k tyči. O necelou minutu později vyrovnal skóre David Dvořáček, který po odrazu puku od branky doklepl puk do sítě. První třetina tak skončila vyrovnaně 1:1.

V druhé třetině poslal z přesilovky do vedení Mladou Boleslav Róbert Lantoši. Ve třetí třetině Indiáni díky parádní střele Lukáše Kaňáka vyrovnali. Ten od modré propálil vše, co mu stálo v cestě. Následovalo vyloučení Rekonena za vysokou hůl a Plzeň hrála 4 minuty v oslabení. Plzeň početní nevýhodu ustála a zápas skončil v základní hrací době vyrovnaně 2:2.

O vítězi rozhodlo až prodloužení. Adrián Holešinský ve druhé minutě prodloužení dorazil u pravé tyče ránu Poura a rozhodl o výsledku. Plzeň tak na domácím ledě porazila v těžkém utkání v prodloužení Mladou Boleslav 3:2.

„Težké utkání. První třetina byla slušná, měli jsme tlak i šance. Ve druhé třetině už to takové nebylo, Mladá Boleslav má šikovné hráče, navíc tam byla vyloučení, nebylo to ideální. V poslední periodě jsme věřili, že se nám znovu podaří vyrovnat. Důležité bylo, že jsme ubránili čtyřminutovou přesilovou hru soupeře a následný brejk soupeře dva na jednoho. V prodloužení nám pomohla přesilovka, nabízelo se odvolat brankáře a vyšlo to,“ řekl Petr Kořínek, trenér HC Škoda Plzeň po utkání.

Branky a nahrávky: 13. Pour (Suchý, Baránek), 46. Kaňák (Suchý), 62. Holešinský (Zámorský, Pour) – 13. Dvořáček (Závora, Lintuniemi), 26. Lantoši (J. Stránský, O. Najman).
Průběh utkání: 1:0, 1:2, 3:2.

Sestavy:

HC Škoda Plzeň

Svoboda (Pavlát) – Baránek, Zámorský, Piskáček (A), Jiříček, Houdek, Kvasnička, Kaňák – Schleiss (C), Kodýtek, Holešinský – Blomstrand, Mertl (A), Rekonen – Hrabík, Suchý, Pour – Bitten, Soukup, Malát.

BK Mladá Boleslav

Krošelj (Novotný) – Pýcha, Pláněk (A), Jánošík, Lintuniemi, Bernad, Hrdinka, Štich – Söderlund, Přibyl, Lantoši – J. Stránský (C), Bičevskis, Šťastný – Lunter, O. Najman (A), Kel. Klíma – Kantner, Závora, Dvořáček.

Foto HC Škoda Plzeň

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24