QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Škoda Bike marathon přivítá stovky milovníků cyklistiky

18.05.2015 19:35

Populární závod horských kol, plzeňský "Škodabajk", je opět po roce připraven přivítat stovky milovníků cyklistiky. Cyklistický svátek je na programu již nadcházející sobotu 23. května.

mcr_drahovacyklistika_plzen (9)

Už dvanáctý ročník Škoda bike marathonu se odehraje v sobotu 23. května.

I letos budou mít bikeři šanci prohlédnout tratě dříve, než při ostrém závodu. "Tři dny před samotným závodem si mohou zájemci projet trasy v doprovodu pořadatelů a získají možnost poznat profil, krásy i záludnosti tratí. Sraz účastníků jízdy je 20. května v 16 hodin v areálu Škoda sport parku v Plzni," zve ředitel marathonu a známý plzeňský horolezec Jan Trávníček.

Samotným dnem D letošního Škoda bike marathonu pak bude třetí květnová sobota, místem startu všech závodních kategorií tradičně Škoda sport park v plzeňských Doudlevcích.

Na trasy "Škodabajku" mohou vyrazit kromě hobby jezdců a zkušených bikerů i rodiče s dětmi, právě pro ně je určen závod na šest kilometrů s atraktivním průjezdem areálu Škodovky v Doudlevcích. "Střední a nejoblíbenější trasa bude mít 30 kilometrů a její nejtěžším bodem je výjezd k hradu Radyně. Ti odvážnější a trénovanější pak volí trať sedmdesátikilometrovou, která kromě Radyně zamíří i například i na vrch Maršál," doplňuje Trávníček.

Organizátoři připravili i program v prostoru startu a cíle závodu, tedy v oblíbeném Škoda sport parku, samozřejmostí je pestré občerstvení. Pro závodníky je pak kromě cen pro nejrychlejší v jednotlivých kategoriích připravena tombola.

FOTO: ilustrační

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24