QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Sportmanie je za dveřmi! Areál za Plazou se promění v centrum sportu

14.08.2019 9:57

Bezmála stovka sportovních aktivit, klání o medaile, lanový park a celá řada vyžití. To a mnohem víc opět po roce slibuje Sportmanie Plzeň. Na co se můžeme těšit?

_-53

V sobotu 17. srpna začíná čtvrtý ročník Sportmanie Plzeň. Po Olympijském parku Rio 2016, Letní Sportmanii 2017 a Sportmanii Plzeň 2018 se stane park za OC Plaza Plzeň znovu na devět dní sportovním centrem města.

Na Sportmanii Plzeň 2019 stejně jako v předchozích letech poskytnou sportovní kluby města Plzně a Plzeňského kraje dětem, mládeži i dospělým možnost vyzkoušet na vlastní kůži a pod odborným dohledem různé druhy sportů. V programu nalezneme besedy a autogramiády známých sportovců, přednášky o zdravém životním stylu, ranní rozcvičky pro každého a další aktivity – kromě sportovních stanovišť, která se budou opět po třech dnech střídat a objeví se mezi nimi možná i dosud neznámé aktivity, budou k největším lákadlům patřit lidský stolní fotbal, obrovská vodní skluzavka, speciální interaktivní stěna, originální autodráha, stanoviště s virtuální realitou, lanový park v korunách stromů či lezecká stěna.

Vstup na akci je tradičně zdarma, otevřeno bude ve všední dny od 13 do 20 hodin, o víkendech od 10 do 20 hodin. Pouze v den zahájení, v sobotu 17. srpna, bude sportovní program ukončen již v 16 hodin, kdy začne úvodní slavnostní ceremoniál.

Zahájení se v sobotu 17. srpna ponese v duchu oslav 100. narozenin slavného plzeňského rodáka Miroslava Zikmunda. Hned na úvod ceremoniálu je připraveno speciální překvapení věnované Zikmundovi a Hanzelkovi, po jejichž stopách se letos vydali cestovatelé Socha a Vaňourek.

Na diváky dále čekají např. taneční průvody a vystoupení, adrenalinová show na slackline, představení a autogramiáda youtuberky Míny, freestylová show Jana Webera, seskok parašutistů, parkourová show, finalista The Voice Česko Slovensko Jakub Moulis, 3D projekce horolezců a cestovatelů Honzy Trávníčka a Marka Audyho. Oficiálního zahájení se ujmou 1. náměstek primátora města Plzně Roman Zarzycký a hejtman Plzeňského kraje Josef Bernard, kteří v rámci úvodního večera předají šek v částce 30 tis. Kč subjektu Plzeňská zastávka – poradna, z.s.

Sportmanie Plzeň 2019 nabídne ke stovce sportovních aktivit, které se budou vždy po třech dnech střídat. Oblíbené medaile se budou po splnění základních kritérií udělovat dětem do 15 let, první tři dny bronzové, druhé tři dny stříbrné a v závěrečných třech dnech zlaté.

Tradiční součástí programu budou besedy s odborníky na sportovní témata, autogramiády sportovců – v pondělí 19. srpna od 15 hodin fotbalisté FC Viktorie Plzeň a od 16 hodin hokejisté HC Škoda Plzeň, ve čtvrtek 22. srpna od 16 mistři ČR, házenkáři Talentu M.A.T. Plzeň a v pátek 23. srpna od 17 hodin další mistři ČR, pozemní hokejisté TJ Plzeň Litice. V rámci doprovodného programu se představí celá řada regionálních sportovních a volnočasových uskupení a hudebníků, např. interpreta Voxela nebo kapely ABBA STARS.

"Každý den Sportmanie Plzeň 2018 začne ranní rozcvičkou v 7 hodin a 8 hodin (o víkendu o hodinu později), při které si může široká veřejnost pod vedením odborných lektorů zdarma zacvičit. V sobotu 24. srpna v 16 hodin startuje nesoutěžní Letní party běh pro každého s bláznivými stanovišti a možností výběru trasy 2,5, 5 nebo 7,5 km,“ doplnil vedoucí Odboru sportu, Smart Cities a podpory podnikání MMP Přemysl Švarc.

Sportmanie Plzeň 2019 potrvá do neděle 25. srpna; podrobnější informace naleznete na sport.plzen.eu.

FOTO: ilustrační

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24