QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

To bude podívaná! Letiště v Líních bude hostit mistrovství parašutistů

18.07.2018 9:37

Závěr tohoto týdne bude na letišti v Líních u Plzně patřit mistrovství republiky v parašutismu. Závodit budou nejen domácí borci, ale i ze zahraničí.

180718_Parasutiste_1

Otevřené Mistrovství České republiky v parašutismu – klasické disciplíny proběhne na letišti v Líních od pátku 20. do neděle 22. července. Týmy svědou otevřené klání v přesnosti přistání.

Šampionát proběhne v osmi kolech, která budou rozdělena podle počasí a časových možností na pátek a sobotu. Závodníci budou skákat z výšky 800 až 1000 metrů do doskočiště. Přesnost jejich přistání bude měřena elektronicky.

Pro diváky bude připravené parkoviště a drobné občerstvení přímo na letišti. Příjezd na letiště bude branou od Nové Vsi. "Přijďte podpořit naše sportovce, podívejte se, jak se balí padák. Náš pořadatelský tým rád zodpoví všechny vaše otázky,“ pozval zájemce Tadeáš Krofta z pořádajícího Aeroklubu Plzeň-Bory.

"Parašutisté z pořádajícího klubu budou také k vidění při zahajovacím ceremoniálu největší sportovní akce města Sportmanie Plzeň 2018 v sobotu 18. srpna. Pokud bude dobré počasí, uskuteční týmový seskok z výšky 1000 metrů do blízkosti amfiteátru OC Plzeň Plaza,“ doplnil vedoucí Odboru sportu Magistrátu města Plzně Přemysl Švarc.

FOTO: ilustrační

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24