Turnaj ze série Ladies European Tour se bude hrát na Dýšině, dotace bude 250 000 Eur

12.11.2012 14:13

Nejlepší světové golfistky přijedou na Plzeňsko. V Golf Parku Dýšina se bude hrát turnaj ze série Ladies European Tour. Čtěte rozhovor s prezidentem klubu.

3.kolo Dýšinský pulec (10)

Nejlepší světové hráčky golfu se sjedou v srpnu příštího roku na Plzeňsko. Golfové hřiště Dýšina bude totiž hostit turnaj ze série Ladies European Tour. Podrobnosti prozrazuje prezident Golf klubu Plzeň - Dýšina Jan Hlaváček.

Turnaj série Ladies European Tour se bude hrát jako Pilsen Golf Masters na hřišti Golf Parku Plzeň - Dýšina. "Akce se uskuteční v týdnu od 5. do 11. srpna 2013 s dotací 250 000 eur. Ladies European Tour se bude hrát na Dýšině na tři kola, s finále po cutu pro 60 nejlepších hráček," upřesňuje Jan Hlaváček s tím, že turnaj bude probíhat ve spolupráci s městem Plzeň a bude ho provázet celá řada doprovodných akcí. Slavnostní zahájení se uskuteční v plzeňském pivovaru. 

"V průběhu celého příštího roku bude připravena řada doplňkových aktivit spojených právě s možností zahrát si o nominaci do tohoto turnaje, pro golfovou veřejnost (ženy) bude možnost zahrát si PRO-AM s hráčkami evropské třídy a pro děti nominační turnaje pro účast v juniorském PRO – AM," prozrazuje dále Jan Hlaváček.

Do této vrcholné golfové akce čeká hřiště na Dýšině několik úprav a rozšíření. "Bude provedena oprava několika vybraných odpališť popř. jejich rozšíření, oprava a rozšíření závlahového systému, na vybraných jamkách dojde k rozšíření herních a dopadových ploch a bude upraven i rozsah a systém sekání na několika jamkách. V plánu je zbudování vodní plochy na jamce č. 3 a největší změna bude celkový systém údržby v průběhu celého příštího roku, aby bylo hřiště na 100% připraveno na tuto vrcholnou akci sezóny 2013," popisuje Hlaváček.

A jaká budou v souvislosti s turnajem omezení na hřišti? Celý golfový areál bude uzavřen po dobu konání turnaje včetně členského zázemí v termínu 1. - 10. 8. 2013 a v druhé půlce července bude omezen provoz na hřišti. Uzavřená budou i některá odpaliště zhruba měsíc a půl před turnajem. V průběhu sezóny bude časově omezena také hra z vybraných míst na hřišti.

Jak to bude se vstupenkami na turnaj pro členy klubu?
"Pro členy Golf Klubu Plzeň – Dýšina bude připravena možnost zakoupení vybraných vstupenek na tento turnaj se slevou 50%. Dále v rámci našich klubových turnajů budeme hrát o volné vstupenky různých úrovní na tento turnaj včetně zapojení dětí a jejich účasti v juniorském PRO – AM," říká prezident klubu a dodává: "První den po skončení turnaje Pilsen Golf Masters 2013 budeme organizovat turnaj pro členy našeho golfového klubu, tak budou mít možnost si naši členové zahrát na hřišti připraveném v mistrovské kondici pod dohledem komisařů Ladies European Tour."

Pokud vlastníte firmu a měli byste zájem turnaj sponzorovat, ani tomu se Dýšina nebrání. "Můžete se zapojit jako partner turnaje Pilsen Golf Masters 2013, kdy je připraveno několik různých úrovní partnerství pro firemní klientelu. Samozřejmostí je možnost zakoupení vstupenek pro Vaše klienty, obchodní partnery nebo přátele, a to od standartních až po vstupy do Fairway Clubu nebo SKY BOXů, které budou mít v českém golfu premiéru," vysvětlil Hlaváček.

Pro organizaci budou dále pořadatelé hledat dobrovolníky a caddíky pro hráčky. "V případě zájmu o jakoukoliv úroveň spolupráce je možno se obrátit na kontakt: Ing. Jan Jenčovský, email: jan.jencovsky@goram.cz, tel.731 596 030," uvádí dále prezident klubu.

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24