QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

V Plzni byla vyhlášena anketa Sportovec roku, vyhrál cyklista Kreuziger

14.02.2014 10:22

Sportovcem roku 2013 v Plzeňském kraji se stal cyklista Roman Kreuziger. Na vyhlášení ale tak jako řada dalších plzeňských sportovců chyběl. Ceny byly předány v Měšťanské besedě 13. února.

kreuziger
kreuziger@IMG_4708@IMG_4714IMG@4705

V plzeňské Měšťanské besedě proběhlo ve čtvrtek 13. února vyhlášení ankety Sportovec roku 2013. Absolutním vítězem ankety se stal cyklista Roman Kreuziger. V loňském roce tuto anketu ovládla kamarádka jeho manželky Andrea Hlaváčková. Ta ani letos nepřišla o ocenění. Oba sportovci ale na vyhlášení chyběli. Za Kreuzigera převzal cenu otec Roman Kreuziger, tenistku Andreu Hlaváčkovou zastupovali také rodiče.

Nejúspěšnějšími týmy se staly dle očekávání mistrovské kluby FC Viktoria Plzeň a HC Škoda Plzeň.

O titul trenér roku se rozdělili také hokejový a fotbalový kouč. Cenu si přišel převzít osobně nynější trenér reprezentace Pavel Vrba i hokejový trenér Plzně Milan Razým. (Více o čtvrteční návštěvě Pavla Vrby v Plzni čtěte zde)

Také cena sportovní hvězda putovala do týmu plzeňských fotbalistů. Tu získal kapitán Viktorky Pavel Horváth, který se ale ankety rovněž nezúčastnil kvůli soustředění na Kypru.

Zkrátka nepřišel ani kapitán plzeňských hokejistů. Martin Straka získal titul sportovní osobnost roku. Ani ten se ale večera nezúčastnil. Zasloužené volno si totiž právě užívá v Dubaji.

Juniorské kategorie ovládla mladá střelkyně z východních Čech Nikola Mazurová, která závodí za SSK Dukla Plzeň.

Vyhlášení ankety sledovala zaplněná Měšťanská beseda. Většina sportovců kvůli svým povinnostem ale při slavnostním vyhlášení chyběla. Ceny tak přebírali rodiče či další zástupci plzeňských sportovních hvězd.

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24