QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

V Tymákově budou oceňovat výjimečné házenkářky. Buďte u toho!

30.03.2023 9:39

Setkání mistrů v Tymákově se bude konat první dubnový den. Jedná se o společenskou událost, která se koná u příležitosti ocenění mladých nadějných házenkářů. Přijďte na setkání rodičů, fanoušků házené a samozřejmě i významných osobností spojených s tímto jedinečným a národním sportem – národní házenou.

společná Tymákov
společná Tymákovmladsi zacky Tymakovstarsi zacky TymakovDorostenky Tymakov 1

V sobotu 1. dubna se od 17 hodin uskuteční v kulturním domě v Tymákově setkání těch nejdůležitějších osobností spojených s národní házenou a Tymákovem. V rámci akce proběhne i ocenění výjimečných házenkářek titulem Mistryně národní házené a předání cen nejúspěšnějším hráčům a hráčkám.

„Národní házená je ryze český sport, jehož historie sahá až do doby Rakouska-Uherska. Historie tohoto klenotu se začala psát v roce 1905 a do dnešního dne se národní házená hraje v podstatě po celé České republice. Patrně nejvýznamnější oblastí je v současné době Plzeňsko se středobodem v Tymákově – hlavním městem národní házené,“ připomíná trenérka národní házené Sokola Tymákov Václava Šmídlová.

Házenkáři z Tymákova si v posledních dvou letech přivezli nejeden titul. „První místo z poháru České republiky 2022 si odvezli mladší i starší žačky, dorostenky i starší žáci. Starší i mladší žákyně a dorostenky jsou halové mistryně České republiky 2023 a dorostenci získali 2. místo na halovém mistrovství ČR,“ upřesnila trenérka.

Patrně nejdůležitějším bodem programu Setkání mistrů bude předání ocenění Mistr národní házené Pavle Šmídlové a Karolíně Mertlové - nejmladším hráčkám z historicky nejúspěšnější „tymákovské generace“. Titul Mistr národní házené uděluje Výkonný výbor Svazu národní házené hráčům a hráčkám nad 25 let, kteří dosáhli v tomto sportu výjimečných úspěchů (reprezentace, titul mistr ČR aj.)

Kde a kdy můžete vidět házenkáře z Tymákova v akci? „Tymákovští házenkáři zvou všechny příznivce tohoto sportu na Mistrovství ČR mladších a starších žákyň, které se letos odehraje právě na tymákovském hřišti ve dvou červnových víkendech a to 9. - 11. 6. 2023 (starší žačky) a 16. - 18. 6. 2023 (mladší žačky),“ uzavřela Václava Šmídlová.

Foto Házenkáři Tymákov

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24