QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Viktorka prohrála doma se Spartou, na zápas dohlížela i policie

05.11.2022 20:06

V sobotu 5. listopadu byl na programu fotbalový zápas plzeňské Viktorky a pražské Sparty. Viktoriáni svým fanouškům radost neudělali.

Viktorka Sparta
Viktorka SpartaViktorka Sparta 1

Zápas sledovalo v Doosan Aréně 10 898 diváků. Diváci dlouho čekali na gól, hrálo se bez branek téměř celé utkání. Nakonec přišel dlouho očekávaný gól až v 82. minutě, bohužel ale na straně hostů. Po rohu se prosadil zcela osamocený David Pavelka.

Pro Viktorku touto domácí prohrou skončila dlouhá série neprohraných zápasů se Spartou na domácí půdě. 

Na zápas se Spartou dohlížela i policie.

"Před samotným fotbalovým utkáním zajistili policisté dvě osoby, které se dopustlily přestupků proti veřejnému pořádku a proti občanskému soužití. Jelikož oba muži neuposlechli výzvy policistů, byly použity donucovací prostředky a poté byli oba umístěni na protialkoholní záchytnou stanici. Dechovými zkouškami policisté zjistili 1,5 a 2,5 promile alkoholu v dechu," upřesnila po zápase tisková mluvčí policie Iva Vršecká.

Také po zápase museli policisté zasahovat.

"Po fotbalovém utkání zajistili policisté osobu podezřelou z protiprávního jednání souvisejícího s poškozením vybavení stadionu. Dále byly zajištěny dvě osoby, které se dopustlily protiprávního jednání proti veřejnému pořádku, proti nim byly použity donucovací prostředky. Při zákroku nebyl nikdo zraněn," dodala Vršecká.

FC Viktoria - AC Sparta Praha - 0:1 ( 0:0)

sestavy

FC Viktoria Plzeň

Staněk – Havel, Hejda, Pernica, Jemelka – Bucha, Kalvach – Jirka (84. Bassey), Vlkanova (87. Dedič), Mosquera – Chorý

AC Sparta Praha

Kovář – Mejdr, Vitík, Sørensen, Zelený – Sadílek, Panák, Pavelka, Haraslín (62. Daněk) – Čvančara (90+2. Juliš), Kuchta (73. Minčev)

statistiky

Branka: 82. Pavelka, ŽK: Mosquera, Hejda – Pavelka, Mejdr, Priske (tr.), Kovář, Rozhodčí: Černý – Hájek, Antoníček

foto: FCV

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24