QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Závod horských kol Kolo pro život se vrací do Plzně

24.08.2013 7:50

Závod horských kol Kolo pro život se vrací po sedmi letech do Plzně. Na začátek září láká všechny malé i velké příznivce cyklistiky na start na náměstí Republiky v Plzni.

kola

Po dlouhých sedmi letech se do Plzně vrátí seriál závodu horských kol Kolo pro život. O víkendu 7. a 8. září bude pro všechny příznivce cyklistiky připraven hlavní závod v délce 55 km, dále potom další dvě tratě o délkách 35 a 15 km.

Start bude na historickém náměstí přímo pod okny radnice - nejkrásnějšího renesančního domu v Plzni, cíl v plzeňské ZOO.

"Delší varianta tratě zavede závodníky dvakrát na Krkavec do nadmořské výšky 501 m, dominantní vrchol s rozhlednou, která byla postavena v roce 1901. Z Krkavce je svižný sjezdík úzkým a dost technicky náročným singltrekem, který si každý určitě užije. Autor tratě Pavel Razým vycházel ze svých dlouholetých zkušeností s běžeckým lyžováním na vrcholové úrovni a profil tratě i místa, kudy budou závodníci projíždět, uspokojí každého účastníka," uvedl jeden z organizátorů Václav Pták.

"Pojede se jak širokými lesními cestami, tak užšími lesními cestičkami. V průjezdech přes obce jsou minimalizovány silniční úseky. To samé se dá říci i o kratší variantě tratě. Pro rodiny s dětmi 15 km je trať vedena v okolí areálů ZOO a Dinoparku," doplnil k trati Pták.

Pro děti budou tradičně připraveny dětské závody, které budou probíhat na loukách před ZOO města Plzně. Vzhledem k blízkosti ZOO bude po závodech připraveno svezení na ponících.

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24