Adventní prohlídky v Plzni slaví úspěch, město přidává termíny

06.12.2016 11:08

Adventní prohlídky v Plzni odstartovaly teprve o uplynulém víkendu a už slaví úspěch. Město se tak rozhodlo přidat další termíny. Čtěte podrobnosti.

001_6185

Adventní prohlídky s průvodkyní centrem Plzně jsou letošní předvánoční novinkou. Zájemci se v průběhu procházky historickým jádrem dozví řadu zajímavých informací ohledně vánočních tradic. Atmosféru navíc dokreslují i lucerničky, které účastníci dostanou.

Zájem je tak velký, že byly přidané termíny. Původně měly prohlídky fungovat jen o víkendech vždy od 17:30. teď ale město přidalo další termíny. První z nich je už tento pátek 9. prosince v tradičním čase od 17:30. Mimořádně byla přidaná také prohlídka na nedělní odpoledne.

Během prohlídek se účastníci například dozví, jak vznikla tradice zdobení vánočního stromu, co původně symbolizovaly vánoční ozdoby i odkud brali řezbáři inspiraci při výrobě betlémů. Bude se mluvit i o tom, odkud získal svoji podobu Santa Klaus nebo kde nosí dárky Velký Ukko nebo Jultomten. Na závěr pak nechybí ani občerstvení v Národopisném muzeu. Vstupenka stojí 100 korun, snížené vstupné je za polovinu a v případě zájmu je možné prohlídku objednat také pro větší počet osob jako skupinovou na předem domluvený termín.

Nové termíny jsou následující:

Pátek 9. prosince od 17:30 hodin
Neděle 11. prosince od 16 hodin
Pátek 16. prosince od 17:30 hodin

FOTO: ilustrační

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Plus vyměňte_copy