QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Centrální plzeňský obvod zve na zabijačkové hody. Pořádá je vůbec poprvé

07.02.2022 7:04

Tradiční zabijačkové hody pořádá městský obvod Plzeň 3 poprvé, a hned na dvou místech. V sobotu 19. února se mohou těšit na zabijačku obyvatelé Skvrňan. O měsíc později dorazí řezník na Bory.

QAP_foto (7)

„Na konci loňského roku jsme museli zrušit plánovaný program při rozsvícení vánočních stromečků, proto jsme se rozhodli uspořádat venkovní akci v únoru a březnu, kdy snad situace dovolí ji zrealizovat. Spolu s kolegy se těším na setkání na těchto akcích,“ říká starosta třetího městského obvodu David Procházka.

Zabijačky se uskuteční na tradičních místech, a to ve vnitrobloku K. Steinera na Skvrňanech a ve vnitrobloku Šimerova na Borech. Připraveny budou nejrůznější zabijačkové pochoutky, teplé i studené nápoje a chybět nebude živá muzika. Navíc je v programu také komentovaná zabijačka od mistra řezníka. Na místě bude i ohniště, takže si každý bude moci opéct nakoupené i donesené špekáčky.

Na Skvrňanech zabijačka proběhne v sobotu 19. února a o měsíc později 19. března přejde řezník se zabijačkovými pochoutkami na Bory. Prodej na zabijačkách bude zahájen vždy ve 13:00 hodin.

 

foto: ilustrační

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24