QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Kam o jarních prázdninách? Šumavské skiareály hlásí skvělé podmínky!

09.02.2022 8:53

Dětem z Plzeňska začaly v pondělí 7. února jarní prázdniny. Lyžaři či snowboardisté se s dětmi vydali na šumavské vleky v hojnějších počtech již od konce minulého týdne. Lidi lákají ideální podmínky.

špičák _foto QAP (5)

Špičácký areál je kompletně otevřený, což znamená, že jedou všechny vleky a otevřené jsou všechny sjezdovky včetně té nejvyšší Šance. Návštěvnost je vzhledem k jarním prázdninám nadprůměrná. Ovšem čekací doby nejsou nijak enormní. V těch nejvíce frekventovaných časech, což bývá kolem desáté hodiny dopoledne, se čekací doba na lanovce pohybuje mezi pěti až deseti minutami. Mimo tento čas se jezdí kontinuálně, prakticky bez front,“ říká mluvčí Ski&Bike Špičák Karel Samec.

Na Špičák se vyplatí vyjet vlakem. „Nejčastěji jezdí návštěvníci z Plzně prvními vlaky od sedmi hodin ráno. Ti, kteří se v období od 12. ledna do 31. března dopraví do našeho areálu spojem ČD, dostanou na základě předložené platné jízdenky s cílovou stanicí Špičák (ze směru Plzeň-Klatovy-Špičák) slevu 20 % na jednodenní skipas,“ sdělil Karel Samec.

Areál Špičáku je otevřený od 8:30 do 16 hodin. Lyžaři mohou již několik let využívat též společný skipas s železnorudskými středisky Nad Nádražím – Belveder, kde je aktuálně sníh mokrý, ovšem podmínky jsou pro návštěvníky stále dobré. Návštěvnost je díky prázdninám také vyšší. Otevřeno má areál denně od 9 do 16 hodin, od 18 do 21 hodin poté probíhá večerní lyžování.

Větší návštěvnost hlásí také Ski areál Zadov. „Nejlepší podmínky máme na svahu Kobyla, kde je od 60 do 90 centimetrů sněhu. Skvělé je, že nám z pondělí na úterý napadlo asi 20 centimetrů nové sněhové pokrývky. Návštěvnost se nám zvedla už od čtvrtka minulého týdne, ovšem provoz areálu fronty neomezují,“ sdělil provozní Ski areálu Zadov.

Jarní prázdniny si v Plzeňském kraji jako první užívají děti z Plzeňska, a to od 7. do 13. února. Dále se na prázdniny mohou těšit děti z Klatovska a Rokycanska, které proběhnou od 28. února do 6. března, a jako poslední čeká volno na děti z Domažlicka a Tachovska, a to v termínu od 7. do 13. března.

 

foto: ilustrační

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24