Na farmářských trzích ochutnáte vítězné regionální potraviny

23.11.2011 12:04

Na Plzeňských farmářských trzích se budou v sobotu 26. listopadu ochutnávat a hodnotit vítězné regionální potraviny Plzeňského kraje 2011!

IMG_6588

Plzeňské farmářské trhy nabídnou v sobotu 26. listopadu opět ochutnávky Regionálních potravin Plzeňského kraje. Návštěvníci je navíc mohou hodnoti a v soutěži vyhrát pěkné ceny!

"Vítězné potraviny ze soutěže o nejlepší regionální potraviny v Plzeňském kraji jsou na Plzeňských farmářských trzích velmi oblíbené. V letošním roce se již na farmářském trhu prezentovaly v polovině října a pro velký úspěch jsme se s koordinátory soutěže v Plzeňském kraji dohodli, že akci zopakujeme a rozšíříme. U stánku Regionální potravina budou moci návštěvníci trhů vítězné potraviny ochutnat a na anketních lístcích i ohodnotit. Lístky slosujeme a tři vylosovaní obdrží celoroční předplatné novin a dárkové koše plné regionálních potravin," uvedl koordinátor Plzeňských farmářských trhů Tomáš Popp z občanského sdružení ENVIC a pokračoval: "Navíc bude přímo na farmářských trzích kuchař Martin Havlík servírovat několik pokrmů připravených z regionálních potravin. Bude to například Jemná pěna z uzeného klatovského tolstolobika s Přírodním sýrem na víkendovém chlebu nebo Smetanová zelňačka s přešínskou klobásou a zelím z Domažliček. Návštěvníci se mohou těšit i na delikátní Přešínské špekáčky na tmavém pivu Purkmistr s víkendovým chlebem. Pro zájemce budou připraveny i tištěné receptury jednotlivých pokrmů."

Na sedmnáctém Plzeňském farmářském trhu v roce 2011 se představí opět prodejci kvalitních tuzemských potravin. "Zelináři z Litoměřicka, Moravy a Ústeckého kraje, pekaři z několika pekáren: pekaři z Dobřan, pekařství Rendl ze Sušice, pekařství PEKO (Regionální potravina 2011), pekárna a cukrárna Babiččiny dobroty z Berouna. Anděl Station upeče své vynikající koláče a prodávat bude také výrobky s certifikátem Fair Trade. Maso a uzeniny si budou moci návštěvníci zakoupit od mnoha uzenářů – Matějky z Letin, ANGUS FARM, Dvořáka z Bělé na Radbuzou, Šnebergera ze Železné Rudy, Zacpala ze Stříbra a od Herejka z Přešína (Regionální potravina 2011)," uvedl Popp a dodal: "Zvěřinové uzeniny bude prodávat ZEFA VOLARY a pan Bubeníček. Vajíčka od slepic chovaných ve venkovních výbězích, nabídne pan Martínek z Osvračína. Hovězí maso v biokvalitě hledejte u stánku farmy Rudolec (Biodomů) a ekofarmy Jemnice (hovězí, jehněčí, vepřové). Kozí a kravské sýry bude možné zakoupit z farmy ZPZ, z Horského statku Abertamy, biofarmy Slunečná a minimlékárny JOMA (Regionální potravina 2010 a 2011). Jablka budou prodávat sady Nebílovy, ovocnářství Slaný a pan Fridrich z Radnic. Čerstvé i balené mošty si bodu moci návštěvníci koupit ze Stvolenské moštárny, sadů Nebílovy a ovocnářství Slaný. Opět se na trhu objeví pojízdný mlékomat pana Boháčka. Čerstvé ryby přiveze pstruhařství Mlýny a pan Krutina z Českého lesa. Nebude chybět ani med od včelařů z Plzeňského kraje. Prodávat se budou i čerstvé domácí těstoviny, vyráběné v Karlových Varech. Vynikající lahůdky také nabídnou Hradecké delikatesy, například český česnek v oleji, marmelády a podobně. Předvánoční čas připomenou prodejci originální keramiky, šperků i vánočních ozdob."

Více informací najdete na www.plzensketrhy.cz.

Na nádvoří hotelu Gondola v Pallově ulici v Plzni se Plzeňské farmářské trhy konají od 8 do 13 hodin.

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT