14.12.2024 8:28
13.12.2024 17:56
Přepadení pošty v Tlučné, pachatel byl ozbrojen
13.12.2024 13:24
Plzeňští strážníci pomohli muži, který pomýšlel na sebevraždu
Zabijačková sezóna v Plzni pokračuje!
Zabijačková sezóna v Plzni stále není u konce, i když počasí už je vysloveně jarní. V Bukovci U Soptíka uvidí návštěvníci dokonce i porcování prasete, uzení a všechny speciality přímo v procesu výroby!
Zabijačková sezóna běží na plné obrátky a i když venku už vládne jarní počasí, pořád ještě se v Plzni mohou milovníci nejrůznějších zabijačkových dobrot těšit na pořádný nášup. Tentokrát se zabijačka chystá v plzeňském Bukovci v hospůdce U Soptíka už tuto sobotu 15. března.
Zabijačka se vším všudy, s ochutnávkou slivovice i výborných vín a komentovanými ukázkami řeznických mistrů se chystá na sobotu 15. března v hospůdce U Soptíka v Bukovci už od dopoledních hodin. Zahájení se plánuje na 11. hodinu, kdy bude moct každý z návštěvníků také ochutnat slivovici zdarma a program bude pokračovat až do večera, na závěr pak nebude chybět zábava.
Jako průvodce celým dnem se představí Pan Kabát z rádia Kiss Proton, který má pověst skutečného gurmána a nic od masa mu není cizí, navíc k řeznickému řemselu má víc než blízko. Návštěvníci tak uvidí mimo jiné komentovanou ukázku procování prasete, samotnou přípravu vepřových hodů a k vidění bude také uzení masa v tradiční udírně.
Chybět nebude ani doprovodný program v podobě kapely a nakonec opékaní buřtů.
Časový harmonogram zabijačky U Soptíka:
11:00 - otevření + ochutnávka slivovice ZDARMA
12:00 - oficiální zahájení s panem Kabátem a I. ukázka porcování prasete
13:00 - Zahájení prodeje lístků do tomboly a začátek vystoupení kapely
14:00 - ukázka přípravy vepřových hodů
15:00 - II. ukázka porcování prasete
16:00 - ukázka uzení masa v udírně
17:00 - ochutnávka vín z Vinařství Baloun
18:00 - konec oficiální části programu a opékání buřtů nejen pro děti
19:00 - Losování tomboly
20:00 - Začátek vystoupení kapely Šlapeto / Patrola (vstup na kapelu 180,- Kč)
FOTO: Hospůdka U Soptíka