QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Komplikace pro občany Příchovic! V Přešticích se uzavřela lávka - FOTKY, VIDEO

06.09.2022 13:16     07.09.2022 12:26

V Přešticích je uzavřena hojně využívaná lávka přes řeku Úhlavu. Uzavírka přemostění je velkou komplikaci pro místní, kteří využívají lávku na cestu do Příchovic.

lacka přeštice8
lacka přeštice8Lávka Přeštice_Milan Janoch (3)Lávka Přeštice_Milan Janoch (5)Lávka Přeštice_Milan Janoch (4)Lávka Přeštice_Milan Janoch (1)Lávka Přeštice_Milan Janoch (2)lavka přešticelavka presticelavka přeštice1lavka přeštice2lavka přeštice4lavka přeštice6lavka přestice2ůavka přeštice5Nová lávka Přeštice_město Přeštice (2)Nová lávka Přeštice_město Přeštice (1)

Lávka pro pěší přes řeku Úhlavu v Přešticích vedoucí do Příchovic je od 5. září uzavřena. Do areálu loděnice se nyní členové tamní Tělovýchovné jednoty Přeštice z.s. dostávají obtížně. Pro občany, kteří tudy procházejí do nedalekých Příchovic, je uzavření lávky též komplikací.

Město se snažilo najít náhradní řešení, bohužel neúspěšně. „I přes velmi intenzivní hledání varianty náhradního přemostění řeky, například v blízkosti jezu, se nám jej bohužel nepodařilo zajistit. Překážkou se stala délka i nejistota výsledku povolovacího procesu a též výše předpokládaných nákladů dosahujících bezmála 900 tisíc korun,“ objasnil Karel Naxera, starosta Přeštic. Občané tak nyní musí využívat most přes řeku na Zámostí nebo u Příchovic na Ostrově.

Lávka přes Úhlavu nebyla v dobré kondici, výměna byla již potřebná. Do konce listopadu by mělo na místě stát nové přemostění. „Lávku bude tvořit trvalá, nepohyblivá, jednopolová příhradová konstrukce z ocelových trubek, s hlubinným založením, o délce přemostění 19,76 metru a šířce 3,0 metru,“ upřesnil Karel Naxera a dodal: „Dle smlouvy se stavební firmou bude nová lávka dokončena do konce listopadu letošního roku.“

Kompletní výměna stávající lávky přes řeku Úhlavu v ulici V Brance vyjde na 7,6 milionu korun včetně DPH.

Foto a video Milan Janoch, MÚ Přeštice

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24