QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Pumptracková dráha v plzeňském Bolevci je otevřená - FOTKY

17.07.2022 18:45

Vůbec první pumptracková dráha v Plzni byla vybudována v Bolevci za konečnou tramvaje číslo 1. Původně se měla dráha otevřít již v červnu, práce se ale zpozdily.

pumptrack plzen 1
pumptrack plzen 1pumptrack plzen žpumptrack plzen 3pumptrack plzen

Pumptrack Plaská je asfaltová dráha pro kola a koloběžky, kterou tvoří dva vzájemně propojené okruhy s vlnkami a klopenkami. Velký okruh je dlouhý 188 metrů, má 9 klopených zatáček, 30 vln a 2 skoky, menší okruh, který je určený hlavně těm mladším, má 47 metrů, 3 klopené zatáčky a 8 vln. „V nejužším místě má pás 1,8 metru, v nejširším 2,5 metru,“ uvedla vedoucí Odboru investic a majetku ÚMO Plzeň 1 Andrea Šlechtová.

Dráhu mohou projíždět děti i dospělí, a to i bez šlapání či odrážení. Rychlost se totiž nabírá tzv. pumpováním na vlnkách a klopenkách.
V Plzeňském kraji už je několik pumptrackových drah, například v Břasích, dále třeba v Přešticích, Chlumčanech, Sušici nebo Železné Rudě.

Slavnostní otevření boleveckého pumptracku se mělo původně uskutečnit 11. června. Nakonec ho ale vedení prvního plzeňského obvodu přesunulo na září. Psali jsme více zde.

Dráha si vyžádala investici za více než 2,5 milionu korun.
 

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24