QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Počasí zhatilo otevření boleveckého pumptracku!

07.06.2022 11:50     08.06.2022 14:11

Dokončení speciální dráhy pro kola a koloběžky překazilo špatné počasí. Dráha by měla být brzy v provozu, ale na slavnostní otevření si Plzeň bude muset počkat až do září.

pumptrack_stavba_konec_kvetna (10)

Deštivé počasí komplikují práce na připravovaném pumptracku. Na speciální asfaltovou dráhu pro kola a koloběžky si tak ještě budeme muset chvilku počkat. „Kvůli nepříznivému počasí není teď možné dokončit terénní úpravy, což je zásadní. Stavba měla být v druhém červnovém týdnu dokončena, nicméně se zhotovitelem jsme se dohodli na dalších pracích, které vylepší uživatelský standard a následnou údržbu na sportovišti,“ uvedla starostka prvního městského obvodu Helena Řežábová.

Stavba má být dokončena v nejbližším možném termínu. „Pumptrack dokončíme a uvedeme do užívání v co nejbližším možném termínu, předpokládáme, že to bude v polovině července," řekla Řežábová a dodala: Posouvá se pouze slavnostní otevření, nikoli dokončení samotného hřiště. Zářijový termín jsme vybírali s ohledem na to, aby měli čas nejen samotní účinkující, ale aby i děti byly zpátky z prázdnin a mohly si ten den užít.“

Slavnostní otevření stavby za více než 2,5 milionu korun se přesunulo na 3. září. Program zahájení zůstává stejný. O akci jsme informovali zde. „Plánovanou akci jsme přesunuli na jiný termín zejména s ohledem na deštivé počasí," dodala starostka ÚMO Plzeň 1.

Stavba se od začátku potýká s nenadálými situacemi. O tom, jak parta náctiletých vnikla na stavbu a dráhu poškodila, jsme psali zde.

Foto ÚMO Plzeň 1

 

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24