QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

25. ZŠ Chválenická má nový cvičební sál, stál 7 milionů korun

01.10.2022 13:20

25. základní škola ve Chválenické ulici v Plzni na Slovanech má nový cvičební sál, který vyřeší problém s prostorem pro tělovýchovné aktivity zdejších žáků.

220929_25_zs_cvicebni_sal_4
220929_25_zs_cvicebni_sal_4220929_25_zs_cvicebni_sal_1220929_25_zs_cvicebni_sal_3

Investice byly celkem 7 milionů korun, z toho 5 milionů hradila škola ze svého fondu investic, 2 miliony poskytlo město prostřednictvím Odboru školství, mládeže a tělovýchovy Magistrátu města Plzně. Práce probíhaly během školního roku i o prázdninách.

Škola dlouhodobě řešila problém s prostory pro tělovýchovnou výchovu a další sportovní aktivity.

„Vzhledem k vysokému počtu žáků a hodin tělesné výchovy byly pro nás prostory dvou tělocvičen nedostačující, proto jsme se rozhodli pro výstavbu cvičebního sálku. V listopadu 2021 byla podepsaná smlouva se stavební firmou, práce začaly koncem loňského prosince a pokračovaly nepřetržitě až do konce letošního září,“ upřesnila Eliška Syřínková, ředitelka školy.

Nový cvičební sál si minulý týden prohlédli primátor města Plzně Pavel Šindelář a radní pro oblast školství Lucie Kantorová.

„Škola dlouhodobě řešila problém s prostorem jak pro výuku tělesné výchovy, tak pro další tělovýchovné aktivity. Do nového cvičebního sálu se nyní mohou přesunout některé hodiny tělesné výchovy, a tím se zkvalitní výuka tohoto předmětu. Nový cvičební sál využijí i děti, které navštěvují zájmové kroužky zaměřené na pohyb,“ uvedla Lucie Kantorová.

Cvičební sál bude podle ředitelky využíván i pro hodiny dramatické výchovy a sportovní zájmové kroužky, např. sportovního a společenského tance, jógy, aerobiku a dalších. Škola chce prostor nabízet i k pronájmu.

foto: plzen.eu

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24