15.01.2025 17:54
15.01.2025 16:10
Máte doma starší kalendáře s plzeňskou tématikou? Poradíme kam s nimi
15.01.2025 14:49
Západočeská univerzita má nový ústav. UTS nabídne kurzy studentům i zaměstnancům
S Andreou v kuchyni: Pochutnejte si na pořádné frankfurtské polévce
Kdo by neměl rád pořádnou horkou, hustou polévku. Na podzim a v zimě si na ní určitě pochutnáte. S Andreou si dnes můžete uvařit frankfurtskou polévku.
Občas se i v naší rodině objeví párky, děti chtějí párek v rohlíku a když zbydou, udělám frankfurtskou polévku. Má se samozřejmě dělat z párků frankfurtských, ale já měla jiné a nic na chuti polévky to nezměnilo. Dělám ji s brambory a zjemněnou mlékem a smetanou.
Na přípravu budete potřebovat:
3 tenké párky
4 brambory
1 cibuli
1l vývaru
1PL sladké papriky
100ml mléka
100ml smetany
2PL hladké mouky
sádlo nebo olej
sůl a pepř
Postup přípravy receptu:
Na sádle nebo oleji zesklovatíme najemno nakrájenou cibuli, přihodíme kolečka párků a orestujeme. Odstavíme ze zdroje tepla, posypeme paprikou, moukou a promícháme.
Vrátíme zpět na zdroj tepla, zalijeme vývarem, důkladně rozmícháme a cca 10 minut prováříme. Pak přidáme na kostičky nakrájené brambory, osolíme a opepříme a vaříme do změknutí brambor. Ke konci přilijeme mléko a smetanu a necháme chvilku ještě probublat. Podle potřeby dochutíme. A u nás nesmí chybět na posypání voňavý libeček.
Dobrou chuť!
Více receptů najdete na blogu V kuchyni vždy otevřeno.
foto: Andrea Motlíková