QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Akce Kostička: Strážníci v Plzni kontrolují pejskaře – FOTKY

31.01.2023 7:31

Strážníci Městské policie Plzeň se vydali do ulic na mimořádnou kontrolní akci. Za dodržování všech pravidel dostali páníčci čtyřnohých mazlíčků sáčky na psí výkaly.

kontrola pejskařů_0123_MPP (3)
kontrola pejskařů_0123_MPP (3)kontrola pejskařů_0123_MPP (2)kontrola pejskařů_0123_MPP (1)

„V předchozích dnech se na území centrálního obvodu uskutečnily mimořádné kontrolní akce pod názvem „Kostička“, při nichž si strážníci ověřili, jak průvodci psů dodržují povinnosti, které jim ukládá obecně závazná vyhláška,“ informovala Jana Pužmanová, mluvčí Městské policie Plzeň.

Kontrolní akce probíhala na vytipovaných místech v Plzni. „Akce byly realizovány na Borech, Skvrňanech a v užším centru města, v místech, kde se nejčastěji pejskaři se svými čtyřnohými miláčky pohybují. Zkontrolováno bylo celkem 48 průvodců se psy. Pouze ve dvou případech pejskaři pochybili, protože své zvíře neměli připnuté na vodítku tam, kde to obecně závazná vyhláška přikazuje,“ uvedla mluvčí.

„Každý zodpovědný průvodce psa byl „odměněn“ zásobníkem na sáčky na psí výkaly. V kontrolách pejskařů budou strážníci pokračovat,“ dodala Jana Pužmanová.

Foto MPP

SDÍLEJTE ČLÁNEK
SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24